Μους φράουλα

ΜΟΥΣ ΦΡΑΟΥΛΑ

ΜΟΥΣ ΦΡΑΟΥΛΑ


Υλικά (για περίπου 4 μερίδες)

  • 500 γρ. Φράουλες
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 200 γρ. Γιαούρτι στραγγιστό
  • 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας άχνη ζάχαρη
  • 5 γρ. φύλλα ζελατίνης


Εκτέλεση:

  1. Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό. 
  2. Καθαρίζουμε τις φράουλες. 
  3. Τις πολτοποιούμε στο μπλέντερ και τις βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι μαζί με την ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά. 
  4. Μόλις ζεσταθεί και ομογενοποιηθεί το αφαιρούμε από την φωτιά. 
  5. Κρατάμε 3 - 4 κουταλιές από την σάλτσα για το ντεκόρ. 
  6. Βγάζουμε τις ζελατίνες από το νερό, τις προσθέτουμε στη σάλτσα φράουλας και το αφήνουμε να κρυώσει. 
  7. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος και την άχνη ζάχαρη σε παχύρευστη μορφή (σαντιγί). 
  8. Προσθέτουμε στη σαντιγί το γιαούρτι και με μία μαρίζ ανακατεύουμε ελαφρά για να ενσωματωθεί. 
  9. Μετά προσθέτουμε και τη σάλτσα φράουλας και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για να ενσωματωθεί στο μείγμα.
  10. Σερβίρουμε σε μπολάκια ή ποτηράκια και το αφήνουμε στο ψυγείο για 2,5 - 3 ώρες να πήξει.


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget