ΜΟΥΣ ΦΡΑΟΥΛΑ
Υλικά (για περίπου 4 μερίδες)
- 500 γρ. Φράουλες
- 200 ml κρέμα γάλακτος
- 200 γρ. Γιαούρτι στραγγιστό
- 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 1 κουταλιά της σούπας άχνη ζάχαρη
- 5 γρ. φύλλα ζελατίνης
Εκτέλεση:
- Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό.
- Καθαρίζουμε τις φράουλες.
- Τις πολτοποιούμε στο μπλέντερ και τις βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι μαζί με την ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά.
- Μόλις ζεσταθεί και ομογενοποιηθεί το αφαιρούμε από την φωτιά.
- Κρατάμε 3 - 4 κουταλιές από την σάλτσα για το ντεκόρ.
- Βγάζουμε τις ζελατίνες από το νερό, τις προσθέτουμε στη σάλτσα φράουλας και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος και την άχνη ζάχαρη σε παχύρευστη μορφή (σαντιγί).
- Προσθέτουμε στη σαντιγί το γιαούρτι και με μία μαρίζ ανακατεύουμε ελαφρά για να ενσωματωθεί.
- Μετά προσθέτουμε και τη σάλτσα φράουλας και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για να ενσωματωθεί στο μείγμα.
- Σερβίρουμε σε μπολάκια ή ποτηράκια και το αφήνουμε στο ψυγείο για 2,5 - 3 ώρες να πήξει.
ΠΗΓΗ: Athanasios Papadimitriou