Ελιοψωμάκια ή Ελιοπιτάκια



ΕΛΙΟΨΩΜΑΚΙΑ Ή ΕΛΙΟΠΙΤΑΚΙΑ


Μια νόστιμη και εύκολη συνταγή για αφράτα και αρωματικά Ελιοψωμάκια ή Ελιοπιτάκια, ιδανικά για κάθε στιγμή της ημέρας. 
Ετοιμάζονται γρήγορα με απλά υλικά και μπορείτε να τα γεμίσετε με διάφορες εναλλακτικές, όπως τυρί, ζαμπόν, κασέρι ή ακόμα και σταφίδες για γλυκιά εκδοχή. 
Απολαύστε τα ζεστά και φρεσκοψημένα!


Υλικά

  • 1 ποτήρι σπορέλαιο
  • 1 ποτήρι νερό (ή γάλα, αν δεν είναι νηστίσιμα)
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
  • Ελιές ψιλοκομμένες
  • Λίγες πιπεριές τουρσί ψιλοκομμένες
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις (όσο χρειάζεται για να γίνει ένα μαλακό ζυμάρι που δεν κολλάει στα χέρια)


Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το σπορέλαιο, το νερό (ή το γάλα), τη μαγιά, το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη.
  2. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να δημιουργηθεί ένα μαλακό ζυμάρι που δεν κολλάει στα χέρια.
  3. Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ελιές και τις πιπεριές τουρσί και ζυμώνουμε ελαφρώς για να ενσωματωθούν ομοιόμορφα στη ζύμη.
  4. Σκεπάζουμε το μπολ με μια καθαρή πετσέτα και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει για περίπου 30 λεπτά.
  5. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
  6. Πλάθουμε τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.
  7. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα, περίπου 20-25 λεπτά.


Εναλλακτικές Γέμισης

  • Σταφίδες
  • Τυρί
  • Ζαμπόν και κασέρι
  • Σταγόνες σοκολάτας

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget