Αλμυρά Κουλουράκια

Αυτά τα αλμυρά κουλουράκια είναι ιδανικά για να συνοδεύσουν το καφεδάκι σας. Με το άρωμα του κεφαλοτυριού και την αφράτη υφή τους, σίγουρα θα γίνουν αγαπημένα στο σπίτι σας.

ΑΛΜΥΡΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ


Αυτά τα αλμυρά κουλουράκια είναι ιδανικά για να συνοδεύσουν το καφεδάκι σας. Με το άρωμα του κεφαλοτυριού και την αφράτη υφή τους, σίγουρα θα γίνουν αγαπημένα στο σπίτι σας. Εύκολα στην παρασκευή και τέλεια για κάθε στιγμή της ημέρας. 


Υλικά

  • 250 γρ. βούτυρο αγελαδινό (ένα πακέτο) 
  • 2 αυγά 
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ 
  • 1 βανίλια 
  • 50 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο 
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι κοφτό 
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις (όσο πάρει, μέχρι να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια) 
  • 1 κρόκος αυγού (για επάλειψη) 
  • Τριμμένο κασέρι (για πασπάλισμα) 


Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. 
  2. Χτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει. 
  3. Προσθέτουμε τα αυγά, τη βανίλια και το κεφαλοτύρι. Ανακατεύουμε καλά. 
  4. Προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. 
  5. Σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύοντας μέχρι να έχουμε μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. 
  6. Παίρνουμε μικρές ποσότητες ζύμης και πλάθουμε σε ό,τι σχήμα θέλουμε (π.χ. πλεξούδες, μπαστουνάκια, δαχτυλίδια). 
  7. Αλείφουμε τα κουλουράκια με τον κρόκο αυγού. 
  8. Πασπαλίζουμε με τριμμένο κασέρι. 
  9. Τοποθετούμε τα κουλουράκια σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. 
  10. Ψήνουμε στους 180°C για περίπου 15-20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς. 
  11. Αφήνουμε τα κουλουράκια να κρυώσουν και τα σερβίρουμε με το καφεδάκι μας. 


ΠΗΓΗ: Πελαγια-Κωνσταντινος Χρηστιδη

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget