ΣΠΙΤΙΚΗ ΛΕΜΟΝΑΔΑ
Όταν ο Θεός σου δίνει λεμόνια, φτιάχνεις λεμονάδα! Απολαύστε αυτή τη δροσερή, σπιτική λεμονάδα, που είναι ιδανική για τις ζεστές καλοκαιρινές μέρες. Μετά από αρκετούς πειραματισμούς, αυτή η συνταγή είναι απλή και νόστιμη.
Υλικά:
Αυτή η ποσότητα φτιάχνει ένα μπουκάλι λεμονάδας περίπου 1 λίτρου.
- 2 μέτρια προς μεγάλα λεμόνια
- 7 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 2 φύλλα δυόσμο
- Κρύο νερό
- Προαιρετικά: μία κρύα σόδα
Εκτέλεση:
- Στύβουμε τα λεμόνια και σουρώνουμε το χυμό για να αφαιρέσουμε τα κουκούτσια και τις ίνες.
- Βάζουμε το χυμό λεμονιού σε ένα μπρίκι μαζί με τη ζάχαρη και ένα φύλλο δυόσμο.
- Ζεσταίνουμε το μείγμα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να βγάλει το άρωμά του ο δυόσμος.
- Αφού κρυώσει λίγο, ρίχνουμε το μείγμα σε ένα άδειο μπουκάλι.
- Προσθέτουμε σιγά-σιγά κρύο νερό στο μπουκάλι για να μην σπάσει.
- Προσθέτουμε το δεύτερο φύλλο δυόσμου στο μπουκάλι.
- Τοποθετούμε τη λεμονάδα στο ψυγείο να παγώσει.
- Για να φτιάξουμε ανθρακούχα λεμονάδα, χρησιμοποιούμε σόδα αντί για νερό και συμπληρώνουμε με κρύο νερό.
ΠΗΓΗ: Ιωάννης Βούρος
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!