Σπιτική Λεμονάδα



ΣΠΙΤΙΚΗ ΛΕΜΟΝΑΔΑ

Όταν ο Θεός σου δίνει λεμόνια, φτιάχνεις λεμονάδα! Απολαύστε αυτή τη δροσερή, σπιτική λεμονάδα, που είναι ιδανική για τις ζεστές καλοκαιρινές μέρες. Μετά από αρκετούς πειραματισμούς, αυτή η συνταγή είναι απλή και νόστιμη.


Υλικά:

Αυτή η ποσότητα φτιάχνει ένα μπουκάλι λεμονάδας περίπου 1 λίτρου.
  • 2 μέτρια προς μεγάλα λεμόνια
  • 7 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 2 φύλλα δυόσμο
  • Κρύο νερό
  • Προαιρετικά: μία κρύα σόδα


Εκτέλεση:

  1. Στύβουμε τα λεμόνια και σουρώνουμε το χυμό για να αφαιρέσουμε τα κουκούτσια και τις ίνες.
  2. Βάζουμε το χυμό λεμονιού σε ένα μπρίκι μαζί με τη ζάχαρη και ένα φύλλο δυόσμο.
  3. Ζεσταίνουμε το μείγμα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να βγάλει το άρωμά του ο δυόσμος.
  4. Αφού κρυώσει λίγο, ρίχνουμε το μείγμα σε ένα άδειο μπουκάλι.
  5. Προσθέτουμε σιγά-σιγά κρύο νερό στο μπουκάλι για να μην σπάσει.
  6. Προσθέτουμε το δεύτερο φύλλο δυόσμου στο μπουκάλι.
  7. Τοποθετούμε τη λεμονάδα στο ψυγείο να παγώσει.
  8. Για να φτιάξουμε ανθρακούχα λεμονάδα, χρησιμοποιούμε σόδα αντί για νερό και συμπληρώνουμε με κρύο νερό.

ΣΠΙΤΙΚΗ ΛΕΜΟΝΑΔΑ

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget