Κέικ με γιαούρτι και φουντούκια

ΚΕΪΚ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ

ΚΕΪΚ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ


Υλικά

  • 5 αυγά
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 κούπα λάδι
  • 1 κούπα γάλα
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι (200 γρ.)
  • 3/4 κούπας καβουρδισμένα και χοντροκομμένα φουντούκια
  • 2 βανίλιες
  • 2,5-3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 μπέικιν πάουντερ

Για το Γλάσο:
  • 1 κούπα ζάχαρη άχνη
  • Λίγο νερό (περίπου 1-2 κουταλιές της σούπας)

  • Ψιλοκομμένα φουντούκια για το στόλισμα


Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου στον αέρα.
  2. Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν.
  3. Προσθέτουμε το λάδι και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  4. Προσθέτουμε το γάλα και το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά.
  5. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα φουντούκια, τις βανίλιες και ανακατεύουμε.
  6. Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και το προσθέτουμε στο μείγμα, ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  7. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα κέικ.
  8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς για 30-45 λεπτά, ή μέχρι να βγει το μαχαίρι στεγνό όταν το βυθίσουμε στο κέικ.
  9. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε τη ζάχαρη άχνη με λίγο νερό μέχρι να γίνει ένα παχύρρευστο γλάσο.
  10. Αν το γλάσο είναι πολύ πηχτό, προσθέτουμε λίγο ακόμα νερό, μία κουταλιά της σούπας τη φορά, μέχρι να πετύχουμε την επιθυμητή υφή.
  11. Όταν το κέικ κρυώσει, περιχύνουμε το γλάσο από πάνω και το στολίζουμε με τα ψιλοκομμένα φουντούκια.

Καλή απόλαυση!

ΠΗΓΗ: Evaggelia Argyriou


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget