
ΚΕΪΚ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ
Υλικά
- 5 αυγά
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1 κούπα λάδι
- 1 κούπα γάλα
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι (200 γρ.)
- 3/4 κούπας καβουρδισμένα και χοντροκομμένα φουντούκια
- 2 βανίλιες
- 2,5-3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 μπέικιν πάουντερ
Για το Γλάσο:
- 1 κούπα ζάχαρη άχνη
- Λίγο νερό (περίπου 1-2 κουταλιές της σούπας)
- Ψιλοκομμένα φουντούκια για το στόλισμα
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου στον αέρα.
- Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν.
- Προσθέτουμε το λάδι και συνεχίζουμε το χτύπημα.
- Προσθέτουμε το γάλα και το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά.
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα φουντούκια, τις βανίλιες και ανακατεύουμε.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και το προσθέτουμε στο μείγμα, ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα κέικ.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς για 30-45 λεπτά, ή μέχρι να βγει το μαχαίρι στεγνό όταν το βυθίσουμε στο κέικ.
- Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε τη ζάχαρη άχνη με λίγο νερό μέχρι να γίνει ένα παχύρρευστο γλάσο.
- Αν το γλάσο είναι πολύ πηχτό, προσθέτουμε λίγο ακόμα νερό, μία κουταλιά της σούπας τη φορά, μέχρι να πετύχουμε την επιθυμητή υφή.
- Όταν το κέικ κρυώσει, περιχύνουμε το γλάσο από πάνω και το στολίζουμε με τα ψιλοκομμένα φουντούκια.
Καλή απόλαυση!
Δημιουργός συνταγής: Evaggelia Argyriou
