Κέικ γιαουρτιού με δάκρυα σοκολάτας

Κέικ γιαουρτιού με ψηφίδες σοκολάτας

ΚΕΪΚ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ ΜΕ ΔΑΚΡΥΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ


Υλικά

  • 5 αυγά
  • 300 γρ ζάχαρη
  • 1 τσιμπιά αλάτι
  • 2 βανίλιες
  • 150 γρ ηλιέλαιο
  • 400 γρ γιαούρτι
  • 500 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 σακουλάκι δάκρυα σοκολάτας
  • Τρούφα μαύρη, λευκή σοκολάτα και σπασμένα μπισκότα για το στόλισμα (προαιρετικά)


Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C με αντιστάσεις.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε με τον αυγοδάρτη τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
  3. Προσθέτουμε το αλάτι και τις βανίλιες και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  4. Ρίχνουμε το ηλιέλαιο και το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά με τον αυγοδάρτη μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  5. Προσθέτουμε το αλεύρι και τα δάκρυα σοκολάτας και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα.
  6. Αδειάζουμε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα κέικ.
  7. Ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά (ο χρόνος μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τον φούρνο) ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που βυθίζουμε στο κέντρο του κέικ.
  8. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει λίγο πριν το βγάλουμε από τη φόρμα.
  9. Στολίζουμε με τρούφα μαύρη, λευκή σοκολάτα και σπασμένα μπισκότα.
  10. Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Κέικ γιαουρτιού με ψηφίδες σοκολάτας

Δημιουργός συνταγής: Olga Karagianni

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget