Τρούφα μαύρη, λευκή σοκολάτα και σπασμένα μπισκότα για το στόλισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C με αντιστάσεις.
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε με τον αυγοδάρτη τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε το αλάτι και τις βανίλιες και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Ρίχνουμε το ηλιέλαιο και το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά με τον αυγοδάρτη μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Προσθέτουμε το αλεύρι και τα δάκρυα σοκολάτας και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα.
Αδειάζουμε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα κέικ.
Ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά (ο χρόνος μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τον φούρνο) ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που βυθίζουμε στο κέντρο του κέικ.
Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει λίγο πριν το βγάλουμε από τη φόρμα.
Στολίζουμε με τρούφα μαύρη, λευκή σοκολάτα και σπασμένα μπισκότα.
Εξερευνήστε τη σελίδα μας για τις Καλύτερες Συνταγές Μαγειρικής & Ζαχαροπλαστικής! Ανακαλύψτε νέες γεύσεις και δημιουργήστε απολαυστικά πιάτα και γλυκά!