ΚΕΪΚ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ ΜΕ ΔΑΚΡΥΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Υλικά
- 5 αυγά
- 300 γρ ζάχαρη
- 1 τσιμπιά αλάτι
- 2 βανίλιες
- 150 γρ ηλιέλαιο
- 400 γρ γιαούρτι
- 500 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 σακουλάκι δάκρυα σοκολάτας
- Τρούφα μαύρη, λευκή σοκολάτα και σπασμένα μπισκότα για το στόλισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C με αντιστάσεις.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε με τον αυγοδάρτη τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε το αλάτι και τις βανίλιες και συνεχίζουμε το χτύπημα.
- Ρίχνουμε το ηλιέλαιο και το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά με τον αυγοδάρτη μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Προσθέτουμε το αλεύρι και τα δάκρυα σοκολάτας και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα.
- Αδειάζουμε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα κέικ.
- Ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά (ο χρόνος μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τον φούρνο) ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που βυθίζουμε στο κέντρο του κέικ.
- Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει λίγο πριν το βγάλουμε από τη φόρμα.
- Στολίζουμε με τρούφα μαύρη, λευκή σοκολάτα και σπασμένα μπισκότα.
- Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!
Δημιουργός συνταγής: Olga Karagianni
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!