ΚΕΪΚ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ ΜΕ ΚΕΡΑΣΙΑ
Υλικά:
- 220 γρ. Στραγγιστό Γιαούρτι
- 240 γρ. Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 100 γρ. Λευκή Ζάχαρη
- 80 γρ. Μέλι
- 150 γρ. Βούτυρο, λιωμένο
- 3 μεγάλα Αυγά
- 5 γρ. Εκχύλισμα Βανίλιας
- 1 πρέζα Αλάτι
- 200 γρ. Κερασια
- Άχνη Ζάχαρη
Εκτέλεση
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία μακρόστενη φόρμα για κέικ. Τινάζουμε το περιττό αλεύρι.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς.
- Σε ένα μπoλ βάζουμε τη ζάχαρη, το μελί, το λιωμένο βούτυρο, τα αυγά και χτυπάμε δυνατά για 5 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
- Προσθέτουμε τη βανίλια, το αλάτι και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1 λεπτό ακόμα περίπου.
- Προσθέτουμε το γιαούρτι και χτυπάμε το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
- Στο τέλος, χαμηλώνουμε την ταχύτητα στο μίξερ, προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα μέχρι να έχουμε ένα λαμπερό αποτέλεσμα.
- Το ρίχνουμε στη φόρμα του κέικ και προσθέτουμε , κεράσια κομμένα στη μέση τα οποία βυθίζουμε στο μείγμα.
- Ψήνουμε για 45 λεπτά – 1 ώρα, ανάλογα με το φούρνο μας.
- Ελέγχουμε βυθίζοντας ένα μαχαίρι στο μείγμα.
- Όταν κρυώσει το κέικ το πασπαλίζουμε, με τη βοήθεια ενός κόσκινου, με άχνη ζάχαρη.
Παρατηρήσεις
Η συνταγή έλεγε βατόμουρα αλλά εγώ έβαλα κεράσια.Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!