Κέικ Γιαουρτιού με Κεράσια

ΚΕΪΚ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ ΜΕ ΚΕΡΑΣΙΑ

ΚΕΪΚ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ ΜΕ ΚΕΡΑΣΙΑ


Ένα Κέικ ελαφρύ και δροσιστικό! Όνειρο!!


Υλικά:

  • 220 γρ. Στραγγιστό Γιαούρτι
  • 240 γρ. Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 100 γρ. Λευκή Ζάχαρη
  • 80 γρ. Μέλι
  • 150 γρ. Βούτυρο, λιωμένο 
  • 3 μεγάλα Αυγά
  • 5 γρ. Εκχύλισμα Βανίλιας
  • 1 πρέζα Αλάτι
  • 200 γρ. Κερασια

Για το γαρνίρισμα: 
  • Άχνη Ζάχαρη


Εκτέλεση

  1. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία μακρόστενη φόρμα για κέικ. Τινάζουμε το περιττό αλεύρι. 
  2. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς.
  3. Σε ένα μπoλ βάζουμε τη ζάχαρη, το μελί, το λιωμένο βούτυρο, τα αυγά και χτυπάμε δυνατά για 5 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. 
  4. Προσθέτουμε τη βανίλια, το αλάτι και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1 λεπτό ακόμα περίπου.
  5. Προσθέτουμε το γιαούρτι και χτυπάμε το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  6. Στο τέλος, χαμηλώνουμε την ταχύτητα στο μίξερ, προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα μέχρι να έχουμε ένα λαμπερό αποτέλεσμα.
  7. Το ρίχνουμε στη φόρμα του κέικ και προσθέτουμε , κεράσια κομμένα στη μέση τα οποία βυθίζουμε στο μείγμα.
  8. Ψήνουμε για 45 λεπτά – 1 ώρα, ανάλογα με το φούρνο μας. 
  9. Ελέγχουμε βυθίζοντας ένα μαχαίρι στο μείγμα.
  10. Όταν κρυώσει το κέικ το πασπαλίζουμε, με τη βοήθεια ενός κόσκινου, με άχνη ζάχαρη.

Παρατηρήσεις

Η συνταγή έλεγε βατόμουρα αλλά εγώ έβαλα κεράσια.


ΠΗΓΗ: εκτέλεση Maria Xatzhstamatioy, συνταγή Stratos Iosifellis

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget