ΚΕΪΚ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΦΡΑΟΥΛΑ
Ένα γρήγορο και ελαφρύ κέικ, σκέτος αφρός, εύκολο στην παρασκευή και με υπέροχη γεύση φράουλας.!
Υλικά
- 1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
- 1 ποτήρι λάδι ελαφρύ (250 ml)
- 4 αυγά
- 200 ml γάλα
- 6 κ.σ. γιαούρτι
- 500 γρ αλεύρι Φαρινάπ
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 βανίλια
- 200 - 220 γρ μαρμελάδα φράουλα
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε τη ζάχαρη με το λάδι μέχρι να ομογενοποιηθούν και να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.
- Ρίχνουμε τη βανίλια, το γιαούρτι και το γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και κρεμώδες.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τα προσθέτουμε σταδιακά στο μείγμα, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
- Στρώνουμε ένα ταψάκι διαστάσεων 42x32 εκ. με λαδόκολλα και ρίχνουμε το μείγμα μέσα, απλώνοντάς το ομοιόμορφα.
- Με ένα κουτάλι, τοποθετούμε κουταλιές μαρμελάδας φράουλας σε διάφορα σημεία πάνω από το μείγμα.
- Με τη βοήθεια ενός μαχαιριού, κάνουμε ελαφριές κινήσεις για να δημιουργήσουμε σχέδια, επιτρέποντας στη μαρμελάδα να εισχωρήσει ελαφρώς μέσα στο κέικ.
- Ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις για 30-35 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να βγαίνει καθαρό ένα μαχαίρι ή οδοντογλυφίδα από το κέντρο.
- Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει ελαφρώς πριν το κόψουμε σε κομμάτια.
Δημιουργός συνταγής: Georgia Chatzimanoli-Grimwood