ΚΕΪΚ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ
Αυτό το κέικ πορτοκαλιού είναι εύκολο στην παρασκευή και έχει υπέροχο άρωμα και γεύση. Ιδανικό για τον καφέ ή το τσάι σας.
Υλικά
- 4 αυγά
- 1 κούπα ζάχαρη (200 ml)
- 1 κούπα χυμό πορτοκαλιού (200 ml)
- 1 κούπα ηλιέλαιο (200 ml)
- 2 βανίλιες
- Ξύσμα από δύο πορτοκάλια
- 2 1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις (500 ml)
- 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
- Βούτυρο και αλεύρι για τη φόρμα
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα για κέικ.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε τη ζάχαρη με το ηλιέλαιο μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα, συνεχίζοντας το χτύπημα.
- Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού, τις βανίλιες και το ξύσμα πορτοκαλιού, ανακατεύοντας καλά.
- Σε ένα άλλο μπολ, κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτουμε το μείγμα του αλευριού στο υγρό μείγμα σιγά-σιγά, ανακατεύοντας μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως τα υλικά και να σχηματιστεί μια λεία ζύμη.
- Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε στις αντιστάσεις για περίπου 1 ώρα, ή μέχρι να βγει καθαρό ένα ξυλάκι που θα βυθίσουμε στο κέικ.
- Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει ελαφρώς πριν το ξεφορμάρουμε.
Απολαμβάνουμε το κέικ πορτοκαλιού ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου.
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!