Κέικ Πορτοκαλιού

Κέικ με άρωμα Πορτοκαλιού

ΚΕΪΚ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ


Αυτό το κέικ πορτοκαλιού είναι εύκολο στην παρασκευή και έχει υπέροχο άρωμα και γεύση. Ιδανικό για τον καφέ ή το τσάι σας.


Υλικά

  • 4 αυγά 
  • 1 κούπα ζάχαρη (200 ml) 
  • 1 κούπα χυμό πορτοκαλιού (200 ml) 
  • 1 κούπα ηλιέλαιο (200 ml) 
  • 2 βανίλιες 
  • Ξύσμα από δύο πορτοκάλια 
  • 2 1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις (500 ml) 
  • 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ 
  • Βούτυρο και αλεύρι για τη φόρμα 


Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα για κέικ. 
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε τη ζάχαρη με το ηλιέλαιο μέχρι να ομογενοποιηθούν. 
  3. Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα, συνεχίζοντας το χτύπημα. 
  4. Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού, τις βανίλιες και το ξύσμα πορτοκαλιού, ανακατεύοντας καλά. 
  5. Σε ένα άλλο μπολ, κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτουμε το μείγμα του αλευριού στο υγρό μείγμα σιγά-σιγά, ανακατεύοντας μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως τα υλικά και να σχηματιστεί μια λεία ζύμη. 
  6. Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε στις αντιστάσεις για περίπου 1 ώρα, ή μέχρι να βγει καθαρό ένα ξυλάκι που θα βυθίσουμε στο κέικ. 
  7. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει ελαφρώς πριν το ξεφορμάρουμε. 

Απολαμβάνουμε το κέικ πορτοκαλιού ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου. 
Καλή απόλαυση!

Κέικ με άρωμα Πορτοκαλιού Κέικ με άρωμα Πορτοκαλιού Κέικ με άρωμα ΠορτοκαλιούΚέικ με άρωμα Πορτοκαλιού

Δημιουργός συνταγής: Βουλα Πολυζου, συνταγή: Theodosia Halvatzh

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget