CANESTRELLI (ΥΠΕΡΟΧΑ ΙΤΑΛΙΚΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ)
Αυτή η γνήσια Iταλική συνταγή για νόστιμα Canestrelli είναι πολύ εύκολη.
Δοκιμάστε τα και θα με θυμηθείτε!
Υλικά
- 3 αυγά, βρασμένα σφιχτά
- 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 100 γρ. κορν φλάουρ
- 75 γρ. ζάχαρη
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
- 3 γρ. ζάχαρη με άρωμα βανίλιας (σε φακελάκι)
- 150 γρ. βούτυρο καλής ποιότητας (γάλακτος ή αγελαδινό)
- Ζάχαρη άχνη (για πασπάλισμα)
Εκτέλεση
- Βράζουμε τα αυγά μέχρι να είναι σφιχτά, αφαιρούμε το τσόφλι και τα ασπράδια, κρατάμε τους κρόκους και τους αφήνουμε να κρυώσουν.
- Σε ένα μπολ, κοσκινίζουμε το αλεύρι.
- Προσθέτουμε το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού και τη ζάχαρη βανίλιας και τα ανακατεύουμε όλα μαζί με ένα σύρμα.
- Προσθέτουμε το βούτυρο και ζυμώνουμε ελαφρώς το μείγμα με τα χέρια μέχρι να γίνει σαν βρεγμένη άμμος.
- Τρίβουμε τους κρόκους σε μια πολύ ψιλή σίτα ή τους περνάμε από τον τρίφτη και τους προσθέτουμε στο μείγμα.
- Ζυμώνουμε καλά τη ζύμη μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
- Σκεπάζουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
- Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την ανοίγουμε με χοντρό πλάστη σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια.
- Κόβουμε τη ζύμη με κουπ πατ σε σχήμα λουλουδιού και κάνουμε μια μικρή τρύπα στη μέση με τη μύτη ενός κορνέ.
- Τοποθετούμε τα μπισκότα σε ταψί με λαδόχαρτο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
- Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!




Δημιουργός συνταγής: Geri Dako
