Canestrelli (Υπέροχα Ιταλικά Μπισκότα)


CANESTRELLI (ΥΠΕΡΟΧΑ ΙΤΑΛΙΚΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ)


Αυτή η γνήσια Iταλική συνταγή για νόστιμα Canestrelli είναι πολύ εύκολη.
Δοκιμάστε τα και θα με θυμηθείτε!


Υλικά

  • 3 αυγά, βρασμένα σφιχτά
  • 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γρ. κορν φλάουρ
  • 75 γρ. ζάχαρη
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 3 γρ. ζάχαρη με άρωμα βανίλιας (σε φακελάκι)
  • 150 γρ. βούτυρο καλής ποιότητας (γάλακτος ή αγελαδινό)
  • Ζάχαρη άχνη (για πασπάλισμα)


Εκτέλεση

  1. Βράζουμε τα αυγά μέχρι να είναι σφιχτά, αφαιρούμε το τσόφλι και τα ασπράδια, κρατάμε τους κρόκους και τους αφήνουμε να κρυώσουν.
  2. Σε ένα μπολ, κοσκινίζουμε το αλεύρι.
  3. Προσθέτουμε το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού και τη ζάχαρη βανίλιας και τα ανακατεύουμε όλα μαζί με ένα σύρμα.
  4. Προσθέτουμε το βούτυρο και ζυμώνουμε ελαφρώς το μείγμα με τα χέρια μέχρι να γίνει σαν βρεγμένη άμμος.
  5. Τρίβουμε τους κρόκους σε μια πολύ ψιλή σίτα ή τους περνάμε από τον τρίφτη και τους προσθέτουμε στο μείγμα.
  6. Ζυμώνουμε καλά τη ζύμη μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
  7. Σκεπάζουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  8. Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την ανοίγουμε με χοντρό πλάστη σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια.
  9. Κόβουμε τη ζύμη με κουπ πατ σε σχήμα λουλουδιού και κάνουμε μια μικρή τρύπα στη μέση με τη μύτη ενός κορνέ.
  10. Τοποθετούμε τα μπισκότα σε ταψί με λαδόχαρτο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
  11. Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!




Δημιουργός συνταγής: Geri Dako

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget