
CARROT CUPCAKES ΜΕ ΑΕΡΙΝΗ ΒΟΥΤΥΡΟΚΡΕΜΑ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Αυτά τα καροτοκεκάκια με αέρινη βουτυρόκρεμα λευκής σοκολάτας θα σας ξετρελάνουν με τη γεύση και την υφή τους!
Υλικά:
- 4 μικρά αυγά
- 180 γρ. λάδι ελαφρύ
- 350 γρ. καρότα, καθαρισμένα
- 300 γρ. ζάχαρη
- 1 κουταλιά της σούπας κανέλα
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο
- 1 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
- 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού (αποξηραμένο ή φρέσκο, προτιμήστε περισσότερο αν χρησιμοποιείτε φρέσκο)
- 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα
- 400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Για τη βουτυροκρεμα
- 250 γρ. βούτυρο εξαιρετικής ποιότητας
- 250 γρ. άχνη ζάχαρη
- 250 γρ. λευκή σοκολάτα
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C με αέρα και ετοιμάζουμε τις φόρμες για cupcakes με χάρτινες θήκες.
- Σε ένα μπλέντερ, βάζουμε τα καρότα, το λάδι και τους κρόκους των αυγών. Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Προσθέτουμε τη σόδα, ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα στην άκρη.
- Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών σε μαρέγκα, προσθέτοντας σταδιακά τη ζάχαρη.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με τα μπαχαρικά και το μπέικιν πάουντερ.
- Με μια μαρίζ, προσθέτουμε το μείγμα του αλευριού στο μείγμα καρότου, ανακατεύοντας απαλά.
- Προσθέτουμε τη μαρέγκα με απαλές κινήσεις, μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
- Μοιράζουμε το μείγμα στις φόρμες για cupcakes.
- Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που βυθίζουμε στο κέντρο των cupcakes.
- Στο μίξερ, χτυπάμε το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει.
- Προσθέτουμε την κοσκινισμένη άχνη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
- Λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα σε μπεν μαρί.
- Ενσωματώνουμε το μείγμα βουτύρου στη λιωμένη σοκολάτα στο μπεν μαρί, ανακατεύοντας συνεχώς με σπάτουλα μέχρι να γίνει μια λεία και γυαλιστερή κρέμα.
- Μεταφέρουμε τη βουτυρόκρεμα σε ένα μπολ και αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία της, ανακατεύοντας συχνά για να μην κάνει κρούστα.
- Μεταφέρουμε τη βουτυρόκρεμα σε κορνέ και στολίζουμε τα εντελώς κρύα cupcakes.
Απολαύστε αυτά τα γευστικά και αφράτα carrot cupcakes με αέρινη βουτυρόκρεμα λευκής σοκολάτας που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους!