Carrot Cupcakes με αέρινη Βουτυρόκρεμα Λευκής Σοκολάτας

Αυτά τα καροτοκεκάκια με αέρινη βουτυρόκρεμα λευκής σοκολάτας θα σας ξετρελάνουν με τη γεύση και την υφή τους!

CARROT CUPCAKES ΜΕ ΑΕΡΙΝΗ ΒΟΥΤΥΡΟΚΡΕΜΑ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ


Αυτά τα καροτοκεκάκια με αέρινη βουτυρόκρεμα λευκής σοκολάτας θα σας ξετρελάνουν με τη γεύση και την υφή τους!


Υλικά:

  • 4 μικρά αυγά 
  • 180 γρ. λάδι ελαφρύ 
  • 350 γρ. καρότα, καθαρισμένα 
  • 300 γρ. ζάχαρη 
  • 1 κουταλιά της σούπας κανέλα 
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο 
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο 
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού (αποξηραμένο ή φρέσκο, προτιμήστε περισσότερο αν χρησιμοποιείτε φρέσκο) 
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ 
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα 
  • 400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 

Για τη βουτυροκρεμα
  1. 250 γρ. βούτυρο εξαιρετικής ποιότητας 
  2. 250 γρ. άχνη ζάχαρη 
  3. 250 γρ. λευκή σοκολάτα 


Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C με αέρα και ετοιμάζουμε τις φόρμες για cupcakes με χάρτινες θήκες. 
  2. Σε ένα μπλέντερ, βάζουμε τα καρότα, το λάδι και τους κρόκους των αυγών. Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. 
  3. Προσθέτουμε τη σόδα, ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα στην άκρη. 
  4. Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών σε μαρέγκα, προσθέτοντας σταδιακά τη ζάχαρη. 
  5. Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με τα μπαχαρικά και το μπέικιν πάουντερ. 
  6. Με μια μαρίζ, προσθέτουμε το μείγμα του αλευριού στο μείγμα καρότου, ανακατεύοντας απαλά. 
  7. Προσθέτουμε τη μαρέγκα με απαλές κινήσεις, μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά. 
  8. Μοιράζουμε το μείγμα στις φόρμες για cupcakes. 
  9. Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που βυθίζουμε στο κέντρο των cupcakes. 

Για τη βουτυρόκρεμα 
  1. Στο μίξερ, χτυπάμε το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει. 
  2. Προσθέτουμε την κοσκινισμένη άχνη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  3. Λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα σε μπεν μαρί. 
  4. Ενσωματώνουμε το μείγμα βουτύρου στη λιωμένη σοκολάτα στο μπεν μαρί, ανακατεύοντας συνεχώς με σπάτουλα μέχρι να γίνει μια λεία και γυαλιστερή κρέμα. 
  5. Μεταφέρουμε τη βουτυρόκρεμα σε ένα μπολ και αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία της, ανακατεύοντας συχνά για να μην κάνει κρούστα. 
  6. Μεταφέρουμε τη βουτυρόκρεμα σε κορνέ και στολίζουμε τα εντελώς κρύα cupcakes. 

Απολαύστε αυτά τα γευστικά και αφράτα carrot cupcakes με αέρινη βουτυρόκρεμα λευκής σοκολάτας που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους!


Δημιουργός συνταγής: Maria Xatzhstamatioy

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget