CHEESECAKE ΜΠΙΣΚΟΤΟΥ
Ένα εύκολο και νόστιμο γλυκό που, όσο και να φας, ένα κομμάτι ακόμη σίγουρα θα ζητήσεις!
Υλικά:
- 1 πακέτο μπισκότα Lotus
- 1 βαζάκι (400 γρ.) κρέμα μπισκότου
Για τη βάση:
- 200 γρ. μπισκότα Lotus
- 100 γρ. βούτυρο, λιωμένο
Για την κρέμα:
- 500 γρ. μασκαρπόνε
- 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
- Μισό βαζάκι από την έτοιμη κρέμα μπισκότου
Εκτέλεση:
- Λιώνουμε το βούτυρο και τρίβουμε τα μπισκότα στο μούλτι. Ανακατεύουμε καλά ώστε να πάει παντού το βούτυρο.
- Παίρνουμε μια φόρμα 20 εκ. και βάζουμε στον πάτο το μείγμα μπισκότου-βουτύρου. Στρώνουμε καλά για να δημιουργηθεί η βάση.
- Ετοιμάζουμε την κρέμα χτυπώντας στο μίξερ το μασκαρπόνε, τη ζάχαρη άχνη και την κρέμα μπισκότου μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Ρίχνουμε την κρέμα πάνω από τη βάση και τοποθετούμε το cheesecake στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες ώστε να παγώσει.
- Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο της κρέμας μπισκότου που μας έμεινε στο φούρνο μικροκυμάτων για 2 λεπτά, μέχρι να γίνει ρευστή.
- Ρίχνουμε την ρευστή κρέμα μπισκότου πάνω στην κρέμα μασκαρπόνε.
- Τρίβουμε στο μούλτι 5 μπισκότα και διακοσμούμε την επιφάνεια του cheesecake.
ΠΗΓΗ: Haroula Stelios Nod