Cheesecake Μπισκότου



CHEESECAKE ΜΠΙΣΚΟΤΟΥ


Ένα εύκολο και νόστιμο γλυκό που, όσο και να φας, ένα κομμάτι ακόμη σίγουρα θα ζητήσεις!

Υλικά:

  • 1 πακέτο μπισκότα Lotus 
  • 1 βαζάκι (400 γρ.) κρέμα μπισκότου 

Για τη βάση:
  • 200 γρ. μπισκότα Lotus 
  • 100 γρ. βούτυρο, λιωμένο 

Για την κρέμα:
  • 500 γρ. μασκαρπόνε 
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη 
  • Μισό βαζάκι από την έτοιμη κρέμα μπισκότου 


Εκτέλεση:

  1. Λιώνουμε το βούτυρο και τρίβουμε τα μπισκότα στο μούλτι. Ανακατεύουμε καλά ώστε να πάει παντού το βούτυρο. 
  2. Παίρνουμε μια φόρμα 20 εκ. και βάζουμε στον πάτο το μείγμα μπισκότου-βουτύρου. Στρώνουμε καλά για να δημιουργηθεί η βάση. 
  3. Ετοιμάζουμε την κρέμα χτυπώντας στο μίξερ το μασκαρπόνε, τη ζάχαρη άχνη και την κρέμα μπισκότου μέχρι να ομογενοποιηθούν. 
  4. Ρίχνουμε την κρέμα πάνω από τη βάση και τοποθετούμε το cheesecake στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες ώστε να παγώσει. 
  5. Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο της κρέμας μπισκότου που μας έμεινε στο φούρνο μικροκυμάτων για 2 λεπτά, μέχρι να γίνει ρευστή. 
  6. Ρίχνουμε την ρευστή κρέμα μπισκότου πάνω στην κρέμα μασκαρπόνε. 
  7. Τρίβουμε στο μούλτι 5 μπισκότα και διακοσμούμε την επιφάνεια του cheesecake.


ΠΗΓΗ: Haroula Stelios Nod 
 
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget