Cheesecake σοκολάτα

Τσιζκέικ σοκολάτα

CHEESECAKE ΣΟΚΟΛΑΤΑ


Ένα μοναδικό cheesecake σοκολάτας που θα καταπλήξει κάθε λάτρη του γλυκού. Η πλούσια σοκολατένια γεύση σε συνδυασμό με την κρεμώδη υφή του τυριού και το τραγανό μπισκότο δημιουργούν έναν συνδυασμό που δύσκολα θα μπορέσετε να αντισταθείτε. 



Υλικά

Για το cheesecake:
  • 1 Morfat (φυτική σαντιγί)
  • 1 Μερέντα μαύρης σοκολάτας
  • 1 κεσεδάκι μασκαρπόνε ή τυρί Φιλαδέλφεια
  • 1 πακέτο μπισκότα Μιράντα
  • 1 ζαχαρούχο γάλα
  • 125 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

Για το γλάσο:
  • 125 γρ. κουβερτούρα
  • 125 γρ. κρέμα γάλακτος


Εκτέλεση

  • Χτυπάμε με το μίξερ χειρός τη morfat μέχρι να αφρατέψει λίγο. 
  • Προσθέτουμε το τυρί κρέμα (μασκαρπόνε ή Φιλαδέλφεια) και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενωθούν πολύ καλά τα υλικά. 
  • Τέλος, προσθέτουμε τη Μερέντα και χτυπάμε για λίγο ακόμα, μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
  • Στρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα με διάφανη μεμβράνη και αδειάζουμε το μείγμα.
  • Τοποθετούμε τη φόρμα στο ψυγείο.
  • Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το ζαχαρούχο γάλα και προσθέτουμε την τεμαχισμένη κουβερτούρα. 
  • Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει ένα ωραίο μείγμα.
  • Σπάζουμε τα μπισκότα Μιράντα σε κομμάτια (όπως φτιάχνουμε το μωσαϊκό) και τα ενσωματώνουμε στο μείγμα σοκολάτας.
  • Αδειάζουμε το μείγμα μπισκότου πάνω από την κρέμα τυριού και τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο για 2 ώρες ώστε να παγώσει καλά.
  • Όταν το γλυκό παγώσει, το αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα και αφαιρούμε τη μεμβράνη.
  • Για το γλάσο σοκολάτας, ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε την τεμαχισμένη κουβερτούρα. 
  • Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λείο το μείγμα. 
  • Αφήνουμε το γλάσο να κρυώσει λίγο και στη συνέχεια περιχύνουμε πάνω στο cheesecake.


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget