CHEESECAKE ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Ένα μοναδικό cheesecake σοκολάτας που θα καταπλήξει κάθε λάτρη του γλυκού. Η πλούσια σοκολατένια γεύση σε συνδυασμό με την κρεμώδη υφή του τυριού και το τραγανό μπισκότο δημιουργούν έναν συνδυασμό που δύσκολα θα μπορέσετε να αντισταθείτε.
Υλικά
Για το cheesecake:- 1 Morfat (φυτική σαντιγί)
- 1 Μερέντα μαύρης σοκολάτας
- 1 κεσεδάκι μασκαρπόνε ή τυρί Φιλαδέλφεια
- 1 πακέτο μπισκότα Μιράντα
- 1 ζαχαρούχο γάλα
- 125 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
Για το γλάσο:
- 125 γρ. κουβερτούρα
- 125 γρ. κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
- Χτυπάμε με το μίξερ χειρός τη morfat μέχρι να αφρατέψει λίγο.
- Προσθέτουμε το τυρί κρέμα (μασκαρπόνε ή Φιλαδέλφεια) και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενωθούν πολύ καλά τα υλικά.
- Τέλος, προσθέτουμε τη Μερέντα και χτυπάμε για λίγο ακόμα, μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
- Στρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα με διάφανη μεμβράνη και αδειάζουμε το μείγμα.
- Τοποθετούμε τη φόρμα στο ψυγείο.
- Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το ζαχαρούχο γάλα και προσθέτουμε την τεμαχισμένη κουβερτούρα.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει ένα ωραίο μείγμα.
- Σπάζουμε τα μπισκότα Μιράντα σε κομμάτια (όπως φτιάχνουμε το μωσαϊκό) και τα ενσωματώνουμε στο μείγμα σοκολάτας.
- Αδειάζουμε το μείγμα μπισκότου πάνω από την κρέμα τυριού και τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο για 2 ώρες ώστε να παγώσει καλά.
- Όταν το γλυκό παγώσει, το αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα και αφαιρούμε τη μεμβράνη.
- Για το γλάσο σοκολάτας, ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε την τεμαχισμένη κουβερτούρα.
- Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λείο το μείγμα.
- Αφήνουμε το γλάσο να κρυώσει λίγο και στη συνέχεια περιχύνουμε πάνω στο cheesecake.
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!