CHEESECAKE ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΦΥΣΤΙΚΟΒΟΥΤΥΡΟ
Αυτό το cheesecake με φυστικοβούτυρο συνδυάζει τη γεύση της σοκολάτας με το κρεμώδες φυστικοβούτυρο, προσφέροντας μια απολαυστική εμπειρία σε κάθε μπουκιά.
Υλικά
- 15 μπισκότα digestive
- 7 κ.σ. λιωμένο βούτυρο
- 600 γρ. τυρί Φιλαδέλφεια
- 200 γρ. άχνη ζάχαρη
- 200 γρ. λιωμένη κουβερτούρα
- 1/2 κούπα λιωμένο φυστικοβούτυρο ή μισό βαζάκι
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 150 γρ. άχνη ζάχαρη (για το φυστικοβούτυρο)
Εκτέλεση
- Θρυμματίζουμε τα μπισκότα digestive και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο.
- Στρώνουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι και το πιέζουμε καλά για να σχηματίσουμε τη βάση. Βάζουμε το ταψάκι στην κατάψυξη μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση.
- Σε ένα μπολ, χτυπάμε το τυρί Φιλαδέλφεια με την άχνη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει.
- Προσθέτουμε τη βανίλια και τη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε το φυστικοβούτυρο με την άχνη ζάχαρη μέχρι να γίνει λείο και κρεμώδες.
- Βγάζουμε το ταψάκι από την κατάψυξη και ρίχνουμε πρώτα τη γέμιση σοκολάτας, απλώνοντάς την ομοιόμορφα πάνω στη βάση.
- Προσθέτουμε τη γέμιση φυστικοβούτυρου πάνω από τη γέμιση σοκολάτας και απλώνουμε ομοιόμορφα.
- Τοποθετούμε το ταψάκι στην κατάψυξη για 1-2 ώρες μέχρι να σφίξει καλά το cheesecake.
- Βγάζουμε από την κατάψυξη, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!