
ΕΚΜΕΚ ΠΑΓΩΤΟ
Ένα λαχταριστό επιδόρπιο που συνδυάζει την τραγανή υφή του κανταϊφιου με το κρεμώδες παγωτό και τη γλυκιά γεύση του σιροπιού. Ένα απολαυστικό γλυκό που προσφέρει δροσιά και μοναδική γεύση σε κάθε μπουκιά.
Υλικά
Για το παγωτό:- 250 ml κρέμα γάλακτος
- 150 ml γάλα ζαχαρούχο
- 150 ml φρέσκο γάλα
Για τη βάση :
- 250 γρ κανταΐφι
- 100 γρ βούτυρο γάλακτος
Για το σιρόπι:
- 350 γρ ζάχαρη
- 340 ml νερό
- 1 φλούδα λεμόνι
Σαντιγί :
- 200ml κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου, με πάνω - κάτω αντιστάσεις.
- Ανοίγουμε το κανταΐφι και με τα χέρια μας το ξάνουμε καλά να μην έχει καθόλου κόμπους.
- Βουτυρώνουμε ένα ταψί 35×28 και απλώνουμε το κανταΐφι.
- Λιώνουμε σε σιγανή φωτιά το βούτυρο και όπως είναι το περιχύνουμε στο κανταΐφι.
- Ανακατεύουμε καλά να υγρανθεί όλο το κανταΐφι.
- Βάζουμε να ψηθεί για 40 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσει καλά.
- Μόλις βάλουμε το κανταΐφι στο φούρνο ετοιμάζουμε το σιρόπι.
- Βάζουμε να βράσει για 5 λεπτά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
- Σιροπιάζουμε το ζεστό κανταΐφι με χλιαρό σιρόπι.
- Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει καλά.
- Όταν κρυώσει ετοιμάζουμε το παγωτό.
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μαζί με το ζαχαρούχο γάλα και το φρέσκο γάλα στο μίξερ για 5 λεπτά να αφρατέψει καλά.
- Απλώνουμε το παγωτό πάνω απ το κανταΐφι και το σκεπάζουμε με μεμβράνη.
- Βάζουμε στην κατάψυξη για λίγες ώρες να σφίξει το παγωτό.
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί και την απλώνουμε πανω απ το κρύο παγωτό.
- Πασπαλίζουμε με τριμμένο και καβουρδισμένο αμύγδαλο.
Δημιουργός συνταγής: MPAXARI & KANELA
