Εύκολη Τούρτα με Μους Σοκολάτας και Γκανάς

Εύκολη Τούρτα Σαβαγιάρ με Μους Σοκολάτας και Γκανάς

ΕΥΚΟΛΗ ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΚΑΙ ΓΚΑΝΑΣ


Απλά υλικά και γρήγορη εκτέλεση για ένα αποτέλεσμα που μοιάζει επαγγελματικό.


Υλικά:

Για τη βάση:
  • Σαβουαγιάρ 
  • 300 ml γάλα 
  • 50 ml Bailey's (προαιρετικά) 

Για τη μους:
  • 500 ml φυτική κρέμα (στο πράσινο κουτάκι) 
  • 1 ζαχαρούχο γάλα 
  • 150 γρ. κουβερτούρα γάλακτος 
  • 3 κουταλιές της σούπας πραλίνα φουντουκιού 

Για την γκανάς:
  • 200 γρ. κουβερτούρα γάλακτος 
  • 100 ml κρέμα γάλακτος 
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι 


Εκτέλεση:

  1. Χτυπάμε τη φυτική κρέμα και το ζαχαρούχο γάλα μέχρι να αφρατέψουν λίγο. 
  2. Πριν πήξει εντελώς, προσθέτουμε την κουβερτούρα και την πραλίνα λιωμένες (όχι ζεστές) και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει μια σφιχτή μους. 
  3. Βάζουμε τη μους στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε. 
  4. Σε ένα ταψάκι με αποσπώμενο πάτο ή σε τσέρκι 25 εκ., στρώνουμε τα σαβουαγιάρ αφού τα έχουμε βουτήξει στο γάλα για λίγα δευτερόλεπτα. Αν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε και το Bailey's στο γάλα για επιπλέον γεύση. 
  5. Βάζουμε τη μισή μους πάνω από τα σαβουαγιάρ, στρώνουμε ξανά σαβουαγιάρ και στο τέλος προσθέτουμε την υπόλοιπη μους. 
  6. Τοποθετούμε την τούρτα στο ψυγείο για 2-3 ώρες, ή ακόμη καλύτερα για όλη τη νύχτα, ώστε να σταθεροποιηθεί. 
  7. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος (100 ml) και περιχύνουμε την κουβερτούρα, ή τα βάζουμε μαζί σε χαμηλή ένταση στον φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα. 
  8. Προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε καλά. 
  9. Όταν κρυώσει η γκανάς και αφού έχουμε ξεφορμάρει την τούρτα, ρίχνουμε την γκανάς από επάνω και την απλώνουμε προσεκτικά να πάει παντού. 
  10. Από επάνω μπορούμε να προσθέσουμε λίγο κροκάν αμυγδάλου για διακόσμηση.


ΠΗΓΗ: Evi Danatzi 
 
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget