ΕΥΚΟΛΗ ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΚΑΙ ΓΚΑΝΑΣ
Υλικά:
Για τη βάση:- Σαβουαγιάρ
- 300 ml γάλα
- 50 ml Bailey's (προαιρετικά)
Για τη μους:
- 500 ml φυτική κρέμα (στο πράσινο κουτάκι)
- 1 ζαχαρούχο γάλα
- 150 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
- 3 κουταλιές της σούπας πραλίνα φουντουκιού
Για την γκανάς:
- 200 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
- 100 ml κρέμα γάλακτος
- 1 κουταλιά της σούπας μέλι
Εκτέλεση:
- Χτυπάμε τη φυτική κρέμα και το ζαχαρούχο γάλα μέχρι να αφρατέψουν λίγο.
- Πριν πήξει εντελώς, προσθέτουμε την κουβερτούρα και την πραλίνα λιωμένες (όχι ζεστές) και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει μια σφιχτή μους.
- Βάζουμε τη μους στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε.
- Σε ένα ταψάκι με αποσπώμενο πάτο ή σε τσέρκι 25 εκ., στρώνουμε τα σαβουαγιάρ αφού τα έχουμε βουτήξει στο γάλα για λίγα δευτερόλεπτα. Αν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε και το Bailey's στο γάλα για επιπλέον γεύση.
- Βάζουμε τη μισή μους πάνω από τα σαβουαγιάρ, στρώνουμε ξανά σαβουαγιάρ και στο τέλος προσθέτουμε την υπόλοιπη μους.
- Τοποθετούμε την τούρτα στο ψυγείο για 2-3 ώρες, ή ακόμη καλύτερα για όλη τη νύχτα, ώστε να σταθεροποιηθεί.
- Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος (100 ml) και περιχύνουμε την κουβερτούρα, ή τα βάζουμε μαζί σε χαμηλή ένταση στον φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα.
- Προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε καλά.
- Όταν κρυώσει η γκανάς και αφού έχουμε ξεφορμάρει την τούρτα, ρίχνουμε την γκανάς από επάνω και την απλώνουμε προσεκτικά να πάει παντού.
- Από επάνω μπορούμε να προσθέσουμε λίγο κροκάν αμυγδάλου για διακόσμηση.
ΠΗΓΗ: Evi Danatzi