ΦΑΓΚΡΙ ΨΗΤΟ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ
Αυτό το ψητό φαγκρί στη λαδόκολλα είναι ένα αρωματικό και ζουμερό πιάτο που θα εντυπωσιάσει με τη γεύση και την απλότητά του. Γεμιστό με λαχανικά και αρωματικά, και μαριναρισμένο με μια υπέροχη σάλτσα από λεμόνι, ελαιόλαδο και βαλσαμικό ξίδι, είναι ιδανικό για ένα υγιεινό και γευστικό γεύμα.
Υλικά:
- 1 φαγκρί, περίπου 1-1.5 κιλό
- 4-5 λιαστές ντομάτες
- 1 πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε λωρίδες
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε ροδέλες
- 1 μεγάλο καρότο, κομμένο σε ροδέλες
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Μερικά κλωναράκια σέλινο
- 1 λεμόνι, χυμός
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 2 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού πορτοκαλιού-λεμονιού
- Λαδόκολλα
Εκτέλεση:
- Καθαρίζουμε, πλένουμε καλά και στεγνώνουμε το ψάρι.
- Ανοίγουμε την κοιλιά του, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και γεμίζουμε με τις λιαστές ντομάτες, την πιπεριά Φλωρίνης, το κρεμμύδι και το καρότο.
- Το τοποθετούμε σε λαδόκολλα μέσα σε ένα ταψάκι και προσθέτουμε τα υπόλοιπα λαχανικά γύρω και πάνω στο ψάρι.
- Προσθέτουμε τα κλωναράκια σέλινο.
- Σε ένα μπολ, χτυπάμε το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, τη ρίγανη και την κρέμα βαλσαμικού πορτοκαλιού-λεμονιού και περιχύνουμε το ψάρι με το μείγμα.
- Σκεπάζουμε με βρεγμένη λαδόκολλα, ρίχνουμε λίγο νεράκι στο ταψάκι και ψήνουμε στους 200°C στις αντιστάσεις για περίπου 40 λεπτά.
ΠΗΓΗ: Κυριακή Νικολακοπούλου
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!