Φιλετάκια Μοσχαρίσιου Συκωτιού στο φούρνο με Λαδολέμονο και Ρίγανη

Μοσχαρίσιο Συκώτι στο Φούρνο

ΦΙΛΕΤΑΚΙΑ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟΥ ΣΥΚΩΤΙΟΥ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ, ΜΕ ΛΑΔΟΛΕΜΟΝΟ ΚΑΙ ΡΙΓΑΝΗ


Ένα υγιεινό και νόστιμο πιάτο που συνδυάζει την πλούσια γεύση του μοσχαρίσιου συκωτιού με το άρωμα της ρίγανης και το δροσερό λαδολέμονο.


Υλικά

  • 1,5 κιλό μοσχαρίσιο συκώτι, φιλέτο 
  • Ξύδι (ένα φλιτζανάκι του καφέ) 
  • Αλάτι και πιπέρι 
  • Ελαιόλαδο 
  • Ρίγανη 
  • Για το λαδολέμονο: 
  • Χυμός από 2 λεμόνια 
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο 


Εκτέλεση

  1. Πλένουμε καλά το μοσχαρίσιο συκώτι και το βάζουμε σε μια λεκάνη με νερό και ένα φλιτζανάκι του καφέ ξύδι. Το αφήνουμε για 10 λεπτά ώστε να φύγει η έντονη μυρωδιά και να μαλακώσει. 
  2. Ξεπλένουμε καλά το συκώτι και το απλώνουμε σε ένα ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα. 
  3. Αλατοπιπερώνουμε το συκώτι και από τις δύο πλευρές και ραντίζουμε με ελαιόλαδο. 
  4. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα. 
  5. Ψήνουμε το συκώτι για περίπου 15 λεπτά, γυρίζοντάς το μία φορά, μέχρι να πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές. 
  6. Όταν είναι έτοιμο, το βγάζουμε από τον φούρνο και το κόβουμε σε φέτες. 
  7. Ετοιμάζουμε το λαδολέμονο αναμειγνύοντας το χυμό λεμονιού με το ελαιόλαδο. 
  8. Περιχύνουμε τις φέτες συκωτιού με το λαδολέμονο και πασπαλίζουμε με ρίγανη. 
  9. Σερβίρουμε ζεστό και απολαμβάνουμε. 


ΠΗΓΗ: Μένια Στεφοπούλου 
 
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget