
FLUFFY NUTELLA BRIOCHE
Αυτή η συνταγή για brioche γεμιστό με Nutella είναι ιδανική για πρωινό ή σνακ.
Φτιάξτε το με τα παιδιά σας και απολαύστε το ζεστό, αφράτο και λαχταριστό!
Υλικά
- 250 ml χλιαρό γάλα
- 80 γρ. ζάχαρη
- 8 γρ. ξηρή μαγιά
- 60 γρ. βούτυρο (λιωμένο, π.χ. Lurpak)
- 1 αυγό (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 1 κουταλάκι του γλυκού υγρή βανίλια
- 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- Nutella (για γέμιση)
- Ζάχαρη άχνη (για πασπάλισμα)
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο γυάλινο μπολ, ανακατεύουμε με σύρμα το χλιαρό γάλα με τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί.
- Προσθέτουμε τη μαγιά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
- Ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο, το αυγό και την υγρή βανίλια και ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε με ελαφριές κινήσεις μέχρι να δημιουργηθεί μια μαλακή ζύμη.
- Σκεπάζουμε τη ζύμη με μεμβράνη ή μια πετσέτα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για 2 ώρες.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μέρη.
- Ανοίγουμε το πρώτο μέρος σε στρογγυλό σχήμα με πάχος περίπου 1 εκατοστό.
- Κάνουμε μια τρύπα στη μέση με ένα ποτήρι.
- Τοποθετούμε το πρώτο κομμάτι ζύμης σε καλά βουτυρωμένη φόρμα του κέικ.
- Γεμίζουμε με Nutella, απλώνοντάς την ομοιόμορφα.
- Ανοίγουμε το δεύτερο μέρος της ζύμης με την ίδια διαδικασία και το τοποθετούμε πάνω από το πρώτο, καλύπτοντας τη γέμιση.
- Κλείνουμε καλά τις άκρες για να εγκλωβίσουμε τη γέμιση και να μην βγει κατά το ψήσιμο.
- Σκεπάζουμε τη φόρμα με μια καθαρή πετσέτα και αφήνουμε το brioche να ξεκουραστεί για άλλη μια ώρα.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
- Ψήνουμε το brioche για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει καλά.
- Βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου πριν το ξεφορμάρουμε.
- Με μια σακούλα κορνέ γεμάτη Nutella, κάνουμε διάφορα σχέδια στην επιφάνεια του brioche.
- Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη πριν το σερβίρουμε.
Απλά υπέροχο!





Δημιουργός συνταγής: Geri Dako
