Φραντζολάκια γεμιστά με Τυρί



ΦΡΑΝΤΖΟΛΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΤΥΡΙ


Υλικά

  • 2 αυγά
  • 50 γρμ. βούτυρο λειωμένο
  • 100 γρμ. ηλιέλαιο
  • 100 γρμ. γάλα χλιαρό
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 3-3 1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 150-200 γρμ. φέτα τριμμένη

Θα χρειαστούμε ακόμη
  • 3 κ.σ. μελάσα ή πετιμέζι
  • 5 κ.σ. νερό
  • μπόλικο σουσάμι


Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε το γάλα, την ζάχαρη, την μαγιά, ανακατεύουμε και την αφήνουμε για 10' περίπου να ενεργοποιηθεί.
  2. Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα αυγά, το βούτυρο, το ηλιέλαιο, την ενεργοποιημένη μαγιά και αρχίζουμε να ρίχνουμε το αλεύρι σιγά-σιγά. Μπορεί να μην το πάρει όλο το αλεύρι. 
  3. Προσθέτουμε και το αλάτι. 
  4. Θέλουμε μια ζύμη μαλακή χωρίς όμως να κολλάει στα χέρια μας. 
  5. Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί σε όγκο. 
  6. Όταν είναι έτοιμη την βγάζουμε την πατάμε να ξεφουσκώσει και την πλάθουμε σε μακρύ ρολό. 
  7. Την κόβουμε σε κομμάτια ( 15-16 ) και βάρους περίπου 50 γρμ το κάθε ένα. 
  8. Το κάθε κομμάτι το πατάμε να φτιάξουμε ένα στρογγυλό πιτάκι. 
  9. Βάζουμε στο κέντρο λίγο τυράκι και κλείνουμε τις άκρες πατώντας καλά για να κολλήσουν. Τα πατάμε πάλι ελαφρά. 
  10. Σε ένα μπολ ρίχνουμε την μελάσα ή το πετιμέζι, το νερό και ανακατεύουμε καλά. 
  11. Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το σουσάμι. 
  12. Παίρνουμε ένα-ένα φραντζολάκι, το βουτάμε στην μελάσα και κατόπιν στο σουσάμι. 
  13. Τα τοποθετούμε σε ταψάκι, αφήνοντας μια μικρή απόσταση μεταξύ τους. 
  14. Με ένα κοφτερό μαχαίρι τα χαράζουμε δύο φορές και τα αφήνουμε πάλι για 1/2 ώρα περίπου να ανέβουν.
  15. Τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200' για 20-30'.



Δημιουργός συνταγής: Areti Vardaka

 Ακολουθήστε μας στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget