ΦΡΑΟΥΛΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΣΤΟ ΠΟΤΗΡΙ
Δροσερό, ελαφρύ και πεντανόστιμο, αυτό το επιδόρπιο είναι ό,τι καλύτερο για τις ζεστές ημέρες.
Υλικά:
Για τις φράουλες
- 500 γρ. φράουλες
- 5 φύλλα ζελατίνης
- 70 γρ. νερό (που θα λιώσουμε μέσα τη ζελατίνη)
- Ζάχαρη άχνη (προαιρετική, αν θέλετε πιο γλυκές φράουλες)
- 500 γρ. κρέμα γάλακτος
- 100 γρ. ζάχαρη άχνη
- 6 φύλλα ζελατίνης
- 1 βανίλια
Εκτέλεση:
- Χτυπάμε τις φράουλες στο μούλτι μέχρι να γίνουν πολτός.
- Μουλιάζουμε τα 5 φύλλα ζελατίνης σε νερό μέχρι να μαλακώσουν.
- Στραγγίζουμε τις ζελατίνες και τις διαλύουμε στα 70 γρ. νερό, τοποθετώντας το μείγμα σε μπρίκι και ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθούν πλήρως.
- Προσθέτουμε το μείγμα ζελατίνης στις φράουλες και ανακατεύουμε καλά.
- Γεμίζουμε τα ποτήρια μας με το μείγμα φράουλας και τα τοποθετούμε σε φόρμα με πολλές θήκες λοξά.
- Αφήνουμε να κρυώσουν στο ψυγείο.
- Ετοιμάζουμε την κρέμα. Μουλιάζουμε τα 6 φύλλα ζελατίνης σε νερό μέχρι να μαλακώσουν και τα στραγγίζουμε.
- Σε ένα κατσαρολάκι, ζεσταίνουμε (χωρίς να βράσει) την κρέμα γάλακτος, προσθέτοντας τις λιωμένες ζελατίνες. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν πλήρως.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια και αφήνουμε το μείγμα να γίνει χλιαρό.
- Γεμίζουμε τα ποτήρια με την κρέμα και τα τοποθετούμε ξανά στο ψυγείο για να παγώσουν καλά.
- Γαρνίρουμε με φρέσκα φρούτα και δυόσμο πριν σερβίρουμε.
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!