Φρέσκες Μπάμιες Λαδερές

Μπάμιες Λαδερές

ΦΡΕΣΚΕΣ ΜΠΑΜΙΕΣ ΛΑΔΕΡΕΣ


Αυτή η συνταγή για λαδερές μπάμιες υπόσχεται να είναι γεμάτη γεύση χωρίς την ανεπιθύμητη "μύξα" που συχνά συνοδεύει αυτό το πιάτο. Ακολουθήστε τα βήματα και θα έχετε ένα εξαιρετικό καλοκαιρινό γεύμα.


Υλικά:

  • 500 γρ. φρέσκες μπάμιες
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 
  • 1 μικρή σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη 
  • 2 ώριμες ντομάτες, κομμένες καρέ 
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πελτέ ντομάτας 
  • Αλάτι 
  • Πιπέρι 
  • Λίγη ζάχαρη 
  • Μαϊντανό, ψιλοκομμένο 
  • Ελαιόλαδο 
  • Μηλόξυδο


Εκτέλεση:

  1. Καθαρίζουμε τις μπάμιες από τα κοτσάνια και γύρω - γύρω χωρίς να τις τραυματίσουμε. 
  2. Τις πλένουμε καλά και τις στραγγίζουμε. 
  3. Τις απλώνουμε σε ένα ταψί, τις πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι και τις ραντίζουμε με μηλόξυδο. 
  4. Αφήνουμε το ταψί στον ήλιο για περίπου 1 ώρα. Αυτό βοηθάει να αποβάλουν την "μύξα". 
  5. Κατόπιν στραγγίζουμε προσεκτικά το ξύδι, δεν ξεπλένουμε!
  6. Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις μπάμιες προσεκτικά, χωρίς να ανακατεύουμε. 
  7. Αφού γυαλίσουν, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα, κουνώντας ελαφρά την κατσαρόλα. 
  8. Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και τις ψιλοκομμένες ντομάτες στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε κουνώντας την κατσαρόλα. 
  9. Προσθέτουμε λίγη ζάχαρη για να μειώσουμε την οξύτητα των ντοματών. 
  10. Ρίχνουμε ζεστό νερό μέχρι να μισοσκεπαστούν οι μπάμιες και σιγοβράζουμε το φαγητό μέχρι να μαλακώσουν οι μπάμιες και να μείνει με τη σάλτσα του. 
  11. Δοκιμάζουμε το φαγητό και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση. 
  12. Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύουμε ελαφρά την κατσαρόλα. 

Συνοδεύoυμε με φρέσκο ψωμί και τυρί φέτα!


ΠΗΓΗ: Olga Sv

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget