ΦΡΕΣΚΕΣ ΜΠΑΜΙΕΣ ΛΑΔΕΡΕΣ
Αυτή η συνταγή για λαδερές μπάμιες υπόσχεται να είναι γεμάτη γεύση χωρίς την ανεπιθύμητη "μύξα" που συχνά συνοδεύει αυτό το πιάτο. Ακολουθήστε τα βήματα και θα έχετε ένα εξαιρετικό καλοκαιρινό γεύμα.
Υλικά:
- 500 γρ. φρέσκες μπάμιες
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 μικρή σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 2 ώριμες ντομάτες, κομμένες καρέ
- 1 κουταλάκι του γλυκού πελτέ ντομάτας
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Λίγη ζάχαρη
- Μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- Ελαιόλαδο
- Μηλόξυδο
Εκτέλεση:
- Καθαρίζουμε τις μπάμιες από τα κοτσάνια και γύρω - γύρω χωρίς να τις τραυματίσουμε.
- Τις πλένουμε καλά και τις στραγγίζουμε.
- Τις απλώνουμε σε ένα ταψί, τις πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι και τις ραντίζουμε με μηλόξυδο.
- Αφήνουμε το ταψί στον ήλιο για περίπου 1 ώρα. Αυτό βοηθάει να αποβάλουν την "μύξα".
- Κατόπιν στραγγίζουμε προσεκτικά το ξύδι, δεν ξεπλένουμε!
- Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις μπάμιες προσεκτικά, χωρίς να ανακατεύουμε.
- Αφού γυαλίσουν, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα, κουνώντας ελαφρά την κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και τις ψιλοκομμένες ντομάτες στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε κουνώντας την κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε λίγη ζάχαρη για να μειώσουμε την οξύτητα των ντοματών.
- Ρίχνουμε ζεστό νερό μέχρι να μισοσκεπαστούν οι μπάμιες και σιγοβράζουμε το φαγητό μέχρι να μαλακώσουν οι μπάμιες και να μείνει με τη σάλτσα του.
- Δοκιμάζουμε το φαγητό και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση.
- Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύουμε ελαφρά την κατσαρόλα.
Συνοδεύoυμε με φρέσκο ψωμί και τυρί φέτα!
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!