Γαρίδες Σαγανάκι με Φέτα και Ούζο

Γαρίδες Σαγανάκι

ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΑΓΑΝΑΚΙ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΟΥΖΟ


Οι γαρίδες σιγομαγειρεύονται σε πλούσια σάλτσα ντομάτας με ούζο και φέτα, δημιουργώντας ένα απολαυστικό πιάτο που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας.


Υλικά

  • 500 γρ. γαρίδες (φρέσκες ή κατεψυγμένες)
  • 4 ώριμες ντομάτες, χοντροκομμένες
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι ούζο
  • μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 150 γρ. τυρί φέτα 
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι, κατά βούληση


Εκτέλεση

  1. Πλένουμε και καθαρίζουμε τις γαρίδες, αφήνοντας τα κεφάλια.
  2. Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε τις γαρίδες για 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν ροζ χρώμα.
  3. Σβήνουμε τις γαρίδες με το ούζο και τις βγάζουμε από τη φωτιά.
  4. Σε ένα άλλο τηγάνι, σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο μέχρι το κρεμμύδι να γίνει διάφανο.
  5. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τη ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι και το νερό, και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
  6. Αραδιάζουμε τις γαρίδες στη σάλτσα και προσθέτουμε την τριμμένη φέτα.
  7. Σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει η φέτα και να πήξει η σάλτσα.
  8. Σερβίρουμε με ψιλοκομμένη πιπεριά τσίλι και μαϊντανό.

Γαρίδες Σαγανάκι

ΠΗΓΗ: Panagiota Kiriakou

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget