ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΑΓΑΝΑΚΙ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΟΥΖΟ
Οι γαρίδες σιγομαγειρεύονται σε πλούσια σάλτσα ντομάτας με ούζο και φέτα, δημιουργώντας ένα απολαυστικό πιάτο που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας.
Υλικά
- 500 γρ. γαρίδες (φρέσκες ή κατεψυγμένες)
- 4 ώριμες ντομάτες, χοντροκομμένες
- 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι ούζο
- μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- 150 γρ. τυρί φέτα
- 1 φλιτζάνι νερό
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι, κατά βούληση
Εκτέλεση
- Πλένουμε και καθαρίζουμε τις γαρίδες, αφήνοντας τα κεφάλια.
- Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε τις γαρίδες για 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν ροζ χρώμα.
- Σβήνουμε τις γαρίδες με το ούζο και τις βγάζουμε από τη φωτιά.
- Σε ένα άλλο τηγάνι, σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο μέχρι το κρεμμύδι να γίνει διάφανο.
- Προσθέτουμε τις ντομάτες, τη ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι και το νερό, και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
- Αραδιάζουμε τις γαρίδες στη σάλτσα και προσθέτουμε την τριμμένη φέτα.
- Σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει η φέτα και να πήξει η σάλτσα.
- Σερβίρουμε με ψιλοκομμένη πιπεριά τσίλι και μαϊντανό.
ΠΗΓΗ: Panagiota Kiriakou