ΓΑΡΙΔΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ LINGUINI ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΦΡΕΣΚΙΑΣ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
Αυτή η Γαριδομακαρονάδα είναι σίγουρο ότι θα εντυπωσιάσει και θα ικανοποιήσει κάθε γευστική προτίμηση!
Υλικά
- 1 κιλό φρέσκιες γαρίδες (καθαρισμένες, με τα κεφάλια και τα κελύφη)
- 1 πακέτο linguini
- 1 μεγάλο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
- 2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
- 2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
- 1 κιλό φρέσκες ντομάτες (ψιλοκομμένες και αποφλοιωμένες)
- 1 πρέζα ζάχαρη
- 1/2 φλιτζάνι ούζο
- Φρέσκο βασιλικό (ψιλοκομμένο)
- Αλάτι και πιπέρι (κατά προτίμηση)
- Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε τις γαρίδες και κρατάμε τα κεφάλια και τα κελύφη.
- Σε μια κατσαρόλα, βράζουμε τα κεφάλια και τα κελύφη σε νερό για 10 λεπτά.
- Σουρώνουμε και κρατάμε το ζωμό.
- Σε βαθύ τηγάνι, ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις γαρίδες για 1 λεπτό από κάθε πλευρά.
- Αποσύρουμε τις γαρίδες σε ένα πιάτο.
- Στο ίδιο τηγάνι, προσθέτουμε λίγο ακόμα ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.
- Σβήνουμε με ούζο και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
- Ρίχνουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, την πρέζα ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι.
- Προσθέτουμε μια κουτάλα από το ζωμό γαρίδας και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει μέχρι να μειωθούν τα υγρά.
- Βράζουμε τα linguini δύο λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία, χρησιμοποιώντας το ζωμό γαρίδας αντί για απλό νερό.
- Όταν η σάλτσα είναι σχεδόν έτοιμη και έχουν μειωθεί τα υγρά, προσθέτουμε τις γαρίδες και λίγο ψιλοκομμένο βασιλικό.
- Με μια τσιμπίδα, μεταφέρουμε τα μακαρόνια κατευθείαν από την κατσαρόλα στη σάλτσα.
- Ανακατεύουμε καλά ώστε να καλυφθούν τα μακαρόνια με τη σάλτσα και οι γαρίδες να είναι καλά διανεμημένες.
- Σερβίρουμε αμέσως τη Γαριδομακαρονάδα και γαρνίρουμε με λίγο φρέσκο βασιλικό.
ΠΗΓΗ: Basilis Kiparissis
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!