Γαύρος με ξερά κρεμμύδια (σαν στιφάδο) στην κατσαρόλα

Γαύρος Στιφάδο με Καραμελωμένα Κρεμμύδια

ΓΑΥΡΟΣ ΜΕ ΞΕΡΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ (ΣΑΝ ΣΤΙΦΑΔΟ) ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ


Απολαύστε αυτό το υπέροχο πιάτο με γαύρο και κρεμμύδια που θυμίζει στιφάδο. Ιδανικό για όσους αγαπούν τη μεσογειακή κουζίνα και αναζητούν κάτι νόστιμο και υγιεινό.


Υλικά

  • 500 γρ. γαύρος, καθαρισμένος
  • 1 φλιτζάνι του καφέ λάδι
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 2-3 κόκκοι μπαχάρι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • Λίγη κανέλα
  • 1 σφηνάκι άσπρο κρασί
  • 2 ντομάτες τριμμένες
  • 5-6 χοντροκομμένα ξερά κρεμμύδια


Εκτέλεση

  1. Σε πλακέ κατσαρόλα, σοτάρουμε τα χοντροκομμένα κρεμμύδια στο λάδι μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Σβήνουμε με το άσπρο κρασί και προσθέτουμε τους κόκκους μπαχάρι, το φύλλο δάφνης και την κανέλα.
  3. Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, αλάτι και πιπέρι, και ανακατεύουμε καλά.
  4. Προσθέτουμε ζεστό νερό όσο χρειάζεται για να μαλακώσουν τα κρεμμύδια και να μείνουν με το λάδι τους.
  5. Μόλις τα κρεμμύδια έχουν μαλακώσει και η σάλτσα έχει μελώσει, στρώνουμε προσεκτικά τον γαύρο στην κατσαρόλα.
  6. Μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ακόμα, μέχρι ο γαύρος να είναι έτοιμος.
  7. Αν θέλουμε, μπορούμε να ολοκληρώσουμε το μαγείρεμα στον φούρνο, σκεπάζοντας την κατσαρόλα και ψήνοντάς την στους 180°C για 10 λεπτά.

Σερβίρουμε το μελωμένο φαγητό μας ζεστό, συνοδευόμενο από φρέσκο ψωμάκι!

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget