ΓΛΥΚΟ ΨΥΓΕΙΟΥ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΦΡΥΓΑΝΙΕΣ
Αυτή η συνταγή για δροσερό γλυκό ψυγείου με φρυγανιές είναι ιδανική για τις ζεστές μέρες και είναι πολύ νόστιμη.
Δοκιμάστε την!
Υλικά
- 15 φρυγανιές (για το ταψάκι που είχα μου πήρε τόσες)
Για το Σιρόπι
- 1 ½ κούπα ζάχαρη
- 2 κούπες νερό
Για την κρέμα
- 1 λίτρο γάλα
- ½ κούπα ζάχαρη
- 2 ½ κουταλιές της σούπας αλεύρι
- 2 ½ κουταλιές της σούπας νισεστέ
- 1 βανίλια
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο ή Βιτάμ
Για τη Διακόσμηση:
- Σαντιγί
- Λίγο ινδοκάρυδο
- Φράουλες
Εκτέλεση
- Βάζουμε ένα βαθύ τηγάνι στη φωτιά, ρίχνουμε τη ζάχαρη και τη λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνει καραμέλα.
- Προσθέτουμε το νερό και μόλις αρχίσει να βράζει σε μέτρια φωτιά, βράζουμε για 5 λεπτά.
- (Εναλλακτικά, μπορούμε να βράσουμε τη ζάχαρη με το νερό απλά για να κάνουμε σιρόπι, χωρίς να καραμελώσουμε τη ζάχαρη).
- Τοποθετούμε τις φρυγανιές σε ένα ταψάκι.
- Με μια κουτάλα, ρίχνουμε λίγο-λίγο το σιρόπι σε κάθε φρυγανιά, ώστε να πάει παντού και να σιροπιαστούν καλά.
- Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το γάλα, αφήνοντας λίγο στην άκρη σε ένα μπολ.
- Στο μπολ με το γάλα, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι και το νισεστέ, ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθούν.
- Όταν ζεσταθεί το γάλα στην κατσαρόλα, προσθέτουμε το μείγμα από το μπολ και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα.
- Προς το τέλος, προσθέτουμε τη βανίλια και το βούτυρο ή Βιτάμ και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε την κρέμα πάνω από τις φρυγανιές και καλύπτουμε με πλαστική μεμβράνη για να μην πιάσει κρούστα μέχρι να κρυώσει.
- Χτυπάμε τη σαντιγί και όταν κρυώσει η κρέμα, αφαιρούμε τη μεμβράνη και προσθέτουμε τη σαντιγί.
- Με μια σπάτουλα, κάνουμε γραμμές στη σαντιγί και πασπαλίζουμε με λίγο ινδοκάρυδο.
- Κόβουμε σε κομμάτια και διακοσμούμε με φράουλες.
Παρατηρήσεις:
- Για τη σαντιγί μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε δύο φακελάκια έτοιμης σαντιγί που χτυπάμε στο μίξερ με το ανάλογο γάλα, ή να χτυπήσουμε ένα Μόρφατ με λίγη ζάχαρη άχνη.
- Ανάλογα με την εποχή, μπορούμε να διακοσμήσουμε με το κατάλληλο φρούτο.
ΠΗΓΗ: Βάγια Τσιρούδη
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!