Γλυκό ψυγείου με κρέμα και φρυγανιές

Δροσερό γλυκό ψυγείου με κρέμα, φρυγανιές και σαντιγί

ΓΛΥΚΟ ΨΥΓΕΙΟΥ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΦΡΥΓΑΝΙΕΣ


Αυτή η συνταγή για δροσερό γλυκό ψυγείου με φρυγανιές είναι ιδανική για τις ζεστές μέρες και είναι πολύ νόστιμη.
Δοκιμάστε την!


Υλικά

  • 15 φρυγανιές (για το ταψάκι που είχα μου πήρε τόσες)

Για το Σιρόπι
  • 1 ½ κούπα ζάχαρη
  • 2 κούπες νερό

Για την κρέμα
  • 1 λίτρο γάλα
  • ½ κούπα ζάχαρη
  • 2 ½ κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 2 ½ κουταλιές της σούπας νισεστέ
  • 1 βανίλια
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο ή Βιτάμ

Για τη Διακόσμηση:
  • Σαντιγί
  • Λίγο ινδοκάρυδο
  • Φράουλες


Εκτέλεση

  1. Βάζουμε ένα βαθύ τηγάνι στη φωτιά, ρίχνουμε τη ζάχαρη και τη λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνει καραμέλα.
  2. Προσθέτουμε το νερό και μόλις αρχίσει να βράζει σε μέτρια φωτιά, βράζουμε για 5 λεπτά.
  3. (Εναλλακτικά, μπορούμε να βράσουμε τη ζάχαρη με το νερό απλά για να κάνουμε σιρόπι, χωρίς να καραμελώσουμε τη ζάχαρη).
  4. Τοποθετούμε τις φρυγανιές σε ένα ταψάκι.
  5. Με μια κουτάλα, ρίχνουμε λίγο-λίγο το σιρόπι σε κάθε φρυγανιά, ώστε να πάει παντού και να σιροπιαστούν καλά.
  6. Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το γάλα, αφήνοντας λίγο στην άκρη σε ένα μπολ.
  7. Στο μπολ με το γάλα, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι και το νισεστέ, ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθούν.
  8. Όταν ζεσταθεί το γάλα στην κατσαρόλα, προσθέτουμε το μείγμα από το μπολ και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα.
  9. Προς το τέλος, προσθέτουμε τη βανίλια και το βούτυρο ή Βιτάμ και ανακατεύουμε.
  10. Ρίχνουμε την κρέμα πάνω από τις φρυγανιές και καλύπτουμε με πλαστική μεμβράνη για να μην πιάσει κρούστα μέχρι να κρυώσει.
  11. Χτυπάμε τη σαντιγί και όταν κρυώσει η κρέμα, αφαιρούμε τη μεμβράνη και προσθέτουμε τη σαντιγί.
  12. Με μια σπάτουλα, κάνουμε γραμμές στη σαντιγί και πασπαλίζουμε με λίγο ινδοκάρυδο.
  13. Κόβουμε σε κομμάτια και διακοσμούμε με φράουλες.

Παρατηρήσεις:

  • Για τη σαντιγί μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε δύο φακελάκια έτοιμης σαντιγί που χτυπάμε στο μίξερ με το ανάλογο γάλα, ή να χτυπήσουμε ένα Μόρφατ με λίγη ζάχαρη άχνη.
  • Ανάλογα με την εποχή, μπορούμε να διακοσμήσουμε με το κατάλληλο φρούτο.

ΠΗΓΗ: Βάγια Τσιρούδη


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget