Γλυκόξινο κοτόπουλο

Το καλύτερο Γλυκόξινο κοτόπουλο!

ΓΛΥΚΟΞΙΝΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ


Η καλύτερη συνταγή!


Υλικά:

Για το κοτόπουλο:

  • 500 γρ. Στήθος φιλέτο Κοτόπουλο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 60 γρ. Κορν φλάουρ
  • 2 αυγά
  • Σπορέλαιο

Για την σάλτσα:
  • 2 πιπεριές πράσινες
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 180 ml μηλόξιδο
  • 2 κ.σ. σόγια σως
  • 60 γρ. Κέτσαπ
  • 90 γρ. Ζάχαρη
  • 1 κ.σ. Σπορέλαιο


Εκτέλεση:

  1. Κόβουμε το κοτόπουλο σε κομμάτια των δύο εκατοστών περίπου και το βάζουμε σε ένα μπολ.
  2. Μέσα στο ίδιο μπολ ρίχνουμε και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε.
  3. Σε ένα άλλο μπολ ή πιάτο βαθύ ρίχνουμε τα αυγά και τα χτυπάμε.
  4. Σε τηγάνι ή κατσαρολάκι βάζουμε αρκετό σπορέλαιο να κάψει.
  5. Περνάμε τα κομμάτια του κοτόπουλου από το χτυπημένο αυγό και τα τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν ένα χρυσό χρώμα και τα βγάζουμε σε ένα πιάτο όπου έχουμε απλώσει απορροφητικό χαρτί.
  6. Τα αφήνουμε στην άκρη.
  7. Βάζουμε ένα άλλο τηγάνι στην φωτιά με μία κουταλιά σπορέλαιο.
  8. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και κόβουμε και τις πιπεριές σε κομμάτια περίπου ενός εκατοστού.
  9. Ρίχνουμε το σκόρδο στο τηγάνι να πάρει χρώμα και έπειτα ρίχνουμε και τις πιπεριές και σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν.
  10. Στην συνέχεια προσθέτουμε το ξύδι, την σόγια, την κέτσαπ και την ζάχαρη.
  11. Μαγειρεύουμε λίγο να κατέβει η σάλτσα, μετά βάζουμε και το κοτόπουλο μέσα στο τηγάνι για ένα λεπτό και ανακατεύουμε.
  12. Σερβίρουμε πάνω σε ρύζι και ρίχνουμε επάνω σουσάμι.

Το καλύτερο Γλυκόξινο κοτόπουλο!


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget