
ΓΛΥΚΟΞΙΝΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
Η καλύτερη συνταγή!
Για την σάλτσα:

Υλικά:
Για το κοτόπουλο:
- 500 γρ. Στήθος φιλέτο Κοτόπουλο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 60 γρ. Κορν φλάουρ
- 2 αυγά
- Σπορέλαιο
- 2 πιπεριές πράσινες
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 180 ml μηλόξιδο
- 2 κ.σ. σόγια σως
- 60 γρ. Κέτσαπ
- 90 γρ. Ζάχαρη
- 1 κ.σ. Σπορέλαιο
Εκτέλεση:
- Κόβουμε το κοτόπουλο σε κομμάτια των δύο εκατοστών περίπου και το βάζουμε σε ένα μπολ.
- Μέσα στο ίδιο μπολ ρίχνουμε και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε.
- Σε ένα άλλο μπολ ή πιάτο βαθύ ρίχνουμε τα αυγά και τα χτυπάμε.
- Σε τηγάνι ή κατσαρολάκι βάζουμε αρκετό σπορέλαιο να κάψει.
- Περνάμε τα κομμάτια του κοτόπουλου από το χτυπημένο αυγό και τα τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν ένα χρυσό χρώμα και τα βγάζουμε σε ένα πιάτο όπου έχουμε απλώσει απορροφητικό χαρτί.
- Τα αφήνουμε στην άκρη.
- Βάζουμε ένα άλλο τηγάνι στην φωτιά με μία κουταλιά σπορέλαιο.
- Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και κόβουμε και τις πιπεριές σε κομμάτια περίπου ενός εκατοστού.
- Ρίχνουμε το σκόρδο στο τηγάνι να πάρει χρώμα και έπειτα ρίχνουμε και τις πιπεριές και σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν.
- Στην συνέχεια προσθέτουμε το ξύδι, την σόγια, την κέτσαπ και την ζάχαρη.
- Μαγειρεύουμε λίγο να κατέβει η σάλτσα, μετά βάζουμε και το κοτόπουλο μέσα στο τηγάνι για ένα λεπτό και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε πάνω σε ρύζι και ρίχνουμε επάνω σουσάμι.
