Καραμελωμένα Γαλατοπιτάκια

ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑΚΙΑ

ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑΚΙΑ


Καυτά και μοσχομυριστά, αυτά τα Γαλατοπιτάκια θα σας κερδίσουν με την υπέροχη γεύση τους!


Υλικά

  • 1 λίτρο γάλα
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη καστανή (ή λευκή)
  • 100 γρ βούτυρο
  • 2 βανίλιες
  • 1 ζαχαρούχο γάλα
  • 1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
  • 2 κουταλιές της σούπας κάστερ πάουντερ
  • 3 - 4 αυγά
  • Ξύσμα πορτοκαλιού


Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα, λιώνουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να καραμελώσει ελαφρώς (αν χρησιμοποιούμε λευκή ζάχαρη). 
  2. Προσθέτουμε το ζεστό γάλα και ανακατεύουμε.
  3. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και τα χτυπημένα αυγά στο μείγμα γάλακτος. Ανακατεύουμε συνεχώς για να μην κολλήσει.
  4. Διαλύουμε το κάστερ πάουντερ στο ζαχαρούχο γάλα και το προσθέτουμε στο μείγμα μαζί με τις βανίλιες και το ξύσμα πορτοκαλιού.
  5. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να βράσει και να δέσει η κρέμα. 
  6. Μόλις δέσει, την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς.
  7. Κόβουμε το φύλλο σφολιάτας σε τετράγωνα κομμάτια και τα τοποθετούμε σε φόρμες για μάφιν, αφού τις έχουμε λαδώσει.
  8. Γεμίζουμε τα τετράγωνα φύλλα με την κρέμα, φροντίζοντας να γεμίσουν καλά.
  9. Αλείφουμε με αυγό την επιφάνεια και πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη.
  10. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
  11. Σερβίρουμε τα Γαλατοπιτάκια ζεστά, πασπαλίζοντας με άχνη ζάχαρη και κανέλα.

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget