ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑΚΙΑ
Καυτά και μοσχομυριστά, αυτά τα Γαλατοπιτάκια θα σας κερδίσουν με την υπέροχη γεύση τους!
Υλικά
- 1 λίτρο γάλα
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη καστανή (ή λευκή)
- 100 γρ βούτυρο
- 2 βανίλιες
- 1 ζαχαρούχο γάλα
- 1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
- 2 κουταλιές της σούπας κάστερ πάουντερ
- 3 - 4 αυγά
- Ξύσμα πορτοκαλιού
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα, λιώνουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να καραμελώσει ελαφρώς (αν χρησιμοποιούμε λευκή ζάχαρη).
- Προσθέτουμε το ζεστό γάλα και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και τα χτυπημένα αυγά στο μείγμα γάλακτος. Ανακατεύουμε συνεχώς για να μην κολλήσει.
- Διαλύουμε το κάστερ πάουντερ στο ζαχαρούχο γάλα και το προσθέτουμε στο μείγμα μαζί με τις βανίλιες και το ξύσμα πορτοκαλιού.
- Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να βράσει και να δέσει η κρέμα.
- Μόλις δέσει, την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς.
- Κόβουμε το φύλλο σφολιάτας σε τετράγωνα κομμάτια και τα τοποθετούμε σε φόρμες για μάφιν, αφού τις έχουμε λαδώσει.
- Γεμίζουμε τα τετράγωνα φύλλα με την κρέμα, φροντίζοντας να γεμίσουν καλά.
- Αλείφουμε με αυγό την επιφάνεια και πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
- Σερβίρουμε τα Γαλατοπιτάκια ζεστά, πασπαλίζοντας με άχνη ζάχαρη και κανέλα.
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!