Καραμελωμένα Ψητά Μπουτάκια ή Φτερούγες Κοτόπουλου

ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΨΗΤΑ ΜΠΟΥΤΑΚΙΑ Ή ΦΤΕΡΟΥΓΕΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ

ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΨΗΤΑ ΜΠΟΥΤΑΚΙΑ Ή ΦΤΕΡΟΥΓΕΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ


Αυτή η συνταγή συνδυάζει την πλούσια γεύση της σόγιας και της καστανής ζάχαρης με το άρωμα του σκόρδου και του τζίντζερ, δημιουργώντας ένα καραμελωμένο αποτέλεσμα που θα λατρέψετε. Μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε είτε για μπουτάκια είτε για φτερούγες κοτόπουλου. Σερβίρεται ζεστό και συνοδεύεται ιδανικά από ρύζι ή ψητά λαχανικά.


Υλικά

  • 1.5 κιλό κοτόπουλο (μπουτάκια ή φτερούγες) 
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 
  • 1/2 φλιτζάνι σόγια σος 
  • 1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη 
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο τζίντζερ 


Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C. 
  2. Σε ένα μπολ, αναμειγνύουμε το ελαιόλαδο, τη σόγια σος, την καστανή ζάχαρη, το σκόρδο και το τζίντζερ. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να ομογενοποιηθούν τα υλικά. 
  3. Τοποθετούμε το κοτόπουλο σε ένα μεγάλο μπολ ή σακούλα τροφίμων και το περιχύνουμε με τη μαρινάδα. Αφήνουμε να μαριναριστεί για τουλάχιστον 30 λεπτά, ή ιδανικά για 2 ώρες στο ψυγείο. 
  4. Τοποθετούμε το κοτόπουλο σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε για 30-35 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να μαγειρευτεί καλά. 
  5. Ενώ ψήνεται το κοτόπουλο, ρίχνουμε την υπόλοιπη μαρινάδα σε ένα μικρό κατσαρολάκι και τη βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 5-7 λεπτά, μέχρι να πήξει και να γίνει γλάσο. 
  6. Βγάζουμε το κοτόπουλο από τον φούρνο, το αλείφουμε με το γλάσο και το ψήνουμε για ακόμα 5 λεπτά, μέχρι να καραμελώσει και να αποκτήσει λαμπερή εμφάνιση. 
  7. Γαρνίρουμε με σουσάμι και ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια. Σερβίρουμε ζεστό και απολαμβάνουμε! 

ΠΗΓΗ: Nigro Recipes 
 
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget