Καρυδόπιτα

Καρυδόπιτα πλούσια σε γεύση, με αρώματα κανέλας και κακάου!

ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ


Ένα γλυκό πλούσιο σε γεύση, με αρώματα κανέλας και κακάου!


Υλικά (για ένα μεγάλο ταψί)

Για την καρυδόπιτα:
  • 2 1/2 κούπες ψιλό σιμιγδάλι 
  • 1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
  • 4 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ 
  • 2 κ.γλ. κανέλα 
  • 6 κ.γλ. κακάο 
  • 2 κούπες ζάχαρη 
  • 12 αυγά 
  • 1/2 κούπα ηλιέλαιο 
  • 2 κούπες τριμμένα καρύδια

Για το σιρόπι:
  • 4 κούπες ζάχαρη 
  • 4 κούπες νερό 
  • Χυμός από 1/2 λεμόνι 
  • 2 κ.σ. κονιάκ 


Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C. 
  2. Ανακατεύουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και το κακάο σε ένα μπολ. 
  3. Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών σε μαρέγκα και τα αφήνουμε στην άκρη. 
  4. Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. 
  5. Προσθέτουμε το μείγμα των κρόκων στα στερεά υλικά και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα. 
  6. Ρίχνουμε το ηλιέλαιο και τα τριμμένα καρύδια στο μείγμα, ανακατεύοντας καλά. 
  7. Τέλος, προσθέτουμε τη μαρέγκα και ανακατεύουμε πολύ απαλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. 
  8. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο ταψί και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30-35 λεπτά, μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσουμε στο κέντρο. 
  9. Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει τελείως και το κόβουμε σε κομμάτια. 
  10. Ετοιμάζουμε το σιρόπι: Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό και το χυμό λεμονιού για περίπου 8 λεπτά. Προσθέτουμε το κονιάκ και ανακατεύουμε. 
  11. Σιγά σιγά, περιχύνουμε το κρύο γλυκό με το ζεστό σιρόπι, αφήνοντας το να απορροφηθεί καλά.


ΠΗΓΗ: Αγγελική Σκόνη

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget