ΚΕΡΑΣΟΠΙΤΑ
Υλικά
- 500 γρ κεράσια
- 110 γρ μαλακό βούτυρο
- 150 γρ ζάχαρη
- 2 μεγάλα αυγά
- 200 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 2 βανίλιες
- 100 γρ γάλα
Εκτέλεση
- Πλένουμε τα κεράσια, αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει το μείγμα.
- Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και τις βανίλιες, συνεχίζοντας το χτύπημα.
- Ρίχνουμε εναλλάξ το αλεύρι και το γάλα, συνεχίζοντας να χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο και καλά αλευρωμένο ταψί 25 εκ.
- Τοποθετούμε τα κεράσια από πάνω, πιέζοντάς τα ελαφρά μέσα στο μείγμα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C με αντιστάσεις για 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που βυθίζουμε στο κέντρο της πίτας.
- Αφήνουμε την Κερασόπιτα να κρυώσει πριν την κόψουμε σε κομμάτια.
Δημιουργός συνταγής: Olga Karagianni
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!