Πλένουμε τα κεράσια, αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα αφήνουμε στην άκρη.
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει το μείγμα.
Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και τις βανίλιες, συνεχίζοντας το χτύπημα.
Ρίχνουμε εναλλάξ το αλεύρι και το γάλα, συνεχίζοντας να χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο και καλά αλευρωμένο ταψί 25 εκ.
Τοποθετούμε τα κεράσια από πάνω, πιέζοντάς τα ελαφρά μέσα στο μείγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C με αντιστάσεις για 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που βυθίζουμε στο κέντρο της πίτας.
Αφήνουμε την Κερασόπιτα να κρυώσει πριν την κόψουμε σε κομμάτια.
Εξερευνήστε τη σελίδα μας για τις Καλύτερες Συνταγές Μαγειρικής & Ζαχαροπλαστικής! Ανακαλύψτε νέες γεύσεις και δημιουργήστε απολαυστικά πιάτα και γλυκά!