Κερασόπιτα

Κέικ με κεράσια

ΚΕΡΑΣΟΠΙΤΑ


Υλικά

  • 500 γρ κεράσια
  • 110 γρ μαλακό βούτυρο
  • 150 γρ ζάχαρη
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 200 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 βανίλιες
  • 100 γρ γάλα


Εκτέλεση

  1. Πλένουμε τα κεράσια, αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα αφήνουμε στην άκρη.
  2. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει το μείγμα.
  3. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και τις βανίλιες, συνεχίζοντας το χτύπημα.
  4. Ρίχνουμε εναλλάξ το αλεύρι και το γάλα, συνεχίζοντας να χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  5. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο και καλά αλευρωμένο ταψί 25 εκ.
  6. Τοποθετούμε τα κεράσια από πάνω, πιέζοντάς τα ελαφρά μέσα στο μείγμα.
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C με αντιστάσεις για 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που βυθίζουμε στο κέντρο της πίτας.
  8. Αφήνουμε την Κερασόπιτα να κρυώσει πριν την κόψουμε σε κομμάτια.

Κέικ με κεράσια

Δημιουργός συνταγής: Olga Karagianni

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget