ΚΛΑΣΙΚΟΣ ΚΟΡΜΟΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙΑ
Ένα κλασικό και αγαπημένο γλυκό που συνδυάζει την τραγανή υφή των μπισκότων με τη βελούδινη γεύση της σοκολάτας.
Υλικά
- 2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ
- 250 γρ. βούτυρο
- 1/2 ποτήρι του νερού φρέσκο γάλα
- Ζάχαρη άχνη (ανάλογα με την επιθυμητή γλυκύτητα)
- Κακάο (ανάλογα με την επιθυμητή ένταση)
- 1-2 κ.σ. λικέρ ή κονιάκ (προαιρετικά)
- Ινδοκάρυδο (προαιρετικά)
- Καρύδια, χοντροκομμένα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Σε ένα μεγάλο μπολ σπάμε τα μπισκότα σε κομμάτια.
- Αφού κρυώσει το βούτυρο, το προσθέτουμε στα μπισκότα και ανακατεύουμε καλά.
- Ρίχνουμε το γάλα και το λικέρ ή το κονιάκ (αν χρησιμοποιούμε) και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και το κακάο, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πετύχουμε την επιθυμητή γλυκύτητα και ένταση.
- Αν χρησιμοποιούμε, προσθέτουμε το ινδοκάρυδο και τα χοντροκομμένα καρύδια και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
- Βάζουμε το μείγμα σε λαδόκολλα ή μεμβράνη, το τυλίγουμε σφιχτά σε ρολό και το τοποθετούμε στην κατάψυξη για μία ώρα.
- Μετά την πρώτη ώρα, κόβουμε τον κορμό σε κομμάτια και τον αφήνουμε ξανά στην κατάψυξη μέχρι να σφίξει καλά.
- Μπορούμε επίσης να διατηρήσουμε τον κορμό στο ψυγείο, αν προτιμούμε μια πιο μαλακή υφή.
ΠΗΓΗ: Μαρίνα- Αλέξης