Κλασικός Κορμός Σοκολάτας με Μπισκότα και Καρύδια

Κορμός ή Μωσαϊκό Σοκολάτας

ΚΛΑΣΙΚΟΣ ΚΟΡΜΟΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙΑ


Ένα κλασικό και αγαπημένο γλυκό που συνδυάζει την τραγανή υφή των μπισκότων με τη βελούδινη γεύση της σοκολάτας.


Υλικά

  • 2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ 
  • 250 γρ. βούτυρο 
  • 1/2 ποτήρι του νερού φρέσκο γάλα 
  • Ζάχαρη άχνη (ανάλογα με την επιθυμητή γλυκύτητα) 
  • Κακάο (ανάλογα με την επιθυμητή ένταση) 
  • 1-2 κ.σ. λικέρ ή κονιάκ (προαιρετικά) 
  • Ινδοκάρυδο (προαιρετικά) 
  • Καρύδια, χοντροκομμένα (προαιρετικά) 


Εκτέλεση

  1. Λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να κρυώσει. 
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ σπάμε τα μπισκότα σε κομμάτια. 
  3. Αφού κρυώσει το βούτυρο, το προσθέτουμε στα μπισκότα και ανακατεύουμε καλά. 
  4. Ρίχνουμε το γάλα και το λικέρ ή το κονιάκ (αν χρησιμοποιούμε) και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. 
  5. Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και το κακάο, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πετύχουμε την επιθυμητή γλυκύτητα και ένταση. 
  6. Αν χρησιμοποιούμε, προσθέτουμε το ινδοκάρυδο και τα χοντροκομμένα καρύδια και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. 
  7. Βάζουμε το μείγμα σε λαδόκολλα ή μεμβράνη, το τυλίγουμε σφιχτά σε ρολό και το τοποθετούμε στην κατάψυξη για μία ώρα. 
  8. Μετά την πρώτη ώρα, κόβουμε τον κορμό σε κομμάτια και τον αφήνουμε ξανά στην κατάψυξη μέχρι να σφίξει καλά. 
  9. Μπορούμε επίσης να διατηρήσουμε τον κορμό στο ψυγείο, αν προτιμούμε μια πιο μαλακή υφή. 


ΠΗΓΗ: Μαρίνα- Αλέξης 
 
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget