Κολοκυθάκια Γιαχνί με Λουκάνικο και Πατάτες

ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΓΙΑΧΝΙ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΕΣ

ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΓΙΑΧΝΙ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΕΣ


Κολοκυθάκια από τον μπαξέ του γιου μου. Ευλογία να τρως από τον κόπο σου!
Έφτιαξα γιαχνί στην κατσαρόλα πικάντικο τόσο όσο!


Υλικά

  • 500 γρ. κολοκυθάκια, κομμένα σε ροδέλες 
  • 300 γρ. λουκάνικο χωριάτικο, κομμένο σε φέτες 
  • 2 κόκκινες πιπεριές, κομμένες σε ροδέλες και μετά στη μέση 
  • 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 3 πατάτες, κομμένες σε κύβους 
  • 3 ώριμες ντομάτες, τριμμένες 
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας 
  • 1 κύβο νοστιμιάς 
  • λίγη πάπρικα καπνιστή 
  • λίγο μπούκοβο (κατά προτίμηση) 
  • Αλάτι, πιπέρι 
  • Λίγο ελαιόλαδο για το σοτάρισμα 
  • Μαϊντανό ψιλοκομμένο 


Εκτέλεση

  1. Κόβουμε τα κολοκυθάκια, το λουκάνικο, τις πιπεριές, τα κρεμμύδια και τις πατάτες. 
  2. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τον μαϊντανό. 
  3. Τρίβουμε τις ντομάτες. 
  4. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το λουκάνικο μέχρι να ροδίσει. 
  5. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαλακώσουν. 
  6. Προσθέτουμε τις πιπεριές, τα κολοκυθάκια και τις πατάτες και σοτάρουμε όλα τα υλικά μαζί για λίγα λεπτά. 
  7. Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες και τον πελτέ ντομάτας στην κατσαρόλα. 
  8. Ρίχνουμε τον κύβο νοστιμιάς, την πάπρικα, το μπούκοβο, αλάτι και πιπέρι. 
  9. Προσθέτουμε νερό μέχρι να καλυφθούν τα υλικά, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά για περίπου 30-40 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να δέσει η σάλτσα. 
  10. Στο τέλος, προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύουμε. 

Σερβίρουμε ζεστό το πιάτο μας και απολαμβάνουμε τη νοστιμιά των φρέσκων υλικών με την πικάντικη σάλτσα.

ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΓΙΑΧΝΙ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΕΣ

ΠΗΓΗ: Χρυσούλα Καλλωνη

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget