ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΓΙΑΧΝΙ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΕΣ
Κολοκυθάκια από τον μπαξέ του γιου μου. Ευλογία να τρως από τον κόπο σου!
Έφτιαξα γιαχνί στην κατσαρόλα πικάντικο τόσο όσο!
Υλικά
- 500 γρ. κολοκυθάκια, κομμένα σε ροδέλες
- 300 γρ. λουκάνικο χωριάτικο, κομμένο σε φέτες
- 2 κόκκινες πιπεριές, κομμένες σε ροδέλες και μετά στη μέση
- 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 3 πατάτες, κομμένες σε κύβους
- 3 ώριμες ντομάτες, τριμμένες
- 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
- 1 κύβο νοστιμιάς
- λίγη πάπρικα καπνιστή
- λίγο μπούκοβο (κατά προτίμηση)
- Αλάτι, πιπέρι
- Λίγο ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
- Μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
- Κόβουμε τα κολοκυθάκια, το λουκάνικο, τις πιπεριές, τα κρεμμύδια και τις πατάτες.
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τον μαϊντανό.
- Τρίβουμε τις ντομάτες.
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το λουκάνικο μέχρι να ροδίσει.
- Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε τις πιπεριές, τα κολοκυθάκια και τις πατάτες και σοτάρουμε όλα τα υλικά μαζί για λίγα λεπτά.
- Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες και τον πελτέ ντομάτας στην κατσαρόλα.
- Ρίχνουμε τον κύβο νοστιμιάς, την πάπρικα, το μπούκοβο, αλάτι και πιπέρι.
- Προσθέτουμε νερό μέχρι να καλυφθούν τα υλικά, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά για περίπου 30-40 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να δέσει η σάλτσα.
- Στο τέλος, προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε ζεστό το πιάτο μας και απολαμβάνουμε τη νοστιμιά των φρέσκων υλικών με την πικάντικη σάλτσα.
ΠΗΓΗ: Χρυσούλα Καλλωνη
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!