ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ
Μυρωδάτοι, υγιεινοί και νοστιμότατοι Κολοκυθοκεφτέδες φούρνου που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι!
Πλήρες γεύμα από μόνοι τους, με καλούς υδατάνθρακες, φυτικές ίνες, πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας και βιταμίνες από τα λαχανικά.
Υλικά
- 4 κολοκυθάκια
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια (ψιλοκομμένα)
- 1/2 φλιτζάνι δυόσμο (ψιλοκομμένο)
- 1/2 φλιτζάνι μάραθο (ψιλοκομμένο)
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι
- 2 - 3 αυγά
- 300 γρ. φέτα (τριμμένη)
- 1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
- 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- Πιπέρι
- Αλεύρι (καλαμποκιού και ολικής, όσο πάρει)
Εκτέλεση
- Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στον τρίφτη και τα αλατίζουμε.
- Τα αφήνουμε για μία ώρα ώστε να αποβάλλουν τα υγρά τους.
- Τα στύβουμε καλά με τα χέρια για να φύγουν όσο το δυνατόν περισσότερα υγρά.
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το τριμμένο κολοκύθι και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, τον δυόσμο και τον μάραθο.
- Προσθέτουμε το γιαούρτι, τα αυγά, την τριμμένη φέτα και το ελαιόλαδο.
- Ρίχνουμε το μπέικιν πάουντερ και το πιπέρι.
- Προσθέτουμε αλεύρι καλαμποκιού και ολικής όσο χρειάζεται για να πετύχουμε ένα μείγμα που πλάθεται εύκολα (όχι πολύ σφιχτό αλλά ούτε και νερουλό).
- Πλάθουμε τους κολοκυθοκεφτέδες και τους τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
- Ραντίζουμε με λίγο λαδάκι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για περίπου 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν από τη μία πλευρά.
- Τους γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να ροδίσουν καλά και από τις δύο πλευρές.
Ταιριάζουν απίστευτα με τζατζίκι και ψάρι.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!
ΠΗΓΗ: Basilis Kiparissis
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!