Κολοκυθοκεφτέδες



ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ


Αυτοί οι κολοκυθοκεφτέδες είναι ιδανικοί για ένα καλοκαιρινό γεύμα, συνοδευόμενοι με δροσερό τζατζίκι και παγωμένη μπύρα. Ένα πραγματικό όνειρο!


Υλικά

  • 4 - 5 κολοκυθάκια, τριμμένα και στριμμένα με αλάτι
  • οι ανθοί των κολοκυθιών
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι 
  • πιπέρι
  • ρίγανη
  • 1 αυγό
  • 100 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  • 1/2 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
  • 1/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας δυόσμο, ψιλοκομμένο


Εκτέλεση:

  1. Τρίβουμε τα κολοκυθάκια και τα στύβουμε καλά με αλάτι για να φύγει η περίσσεια υγρασία.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τα τριμμένα κολοκυθάκια, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τους ανθούς των κολοκυθιών, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, αυγό, θρυμματισμένη φέτα, τριμμένη φρυγανιά, αλεύρι, ψιλοκομμένο μαϊντανό και δυόσμο. 
  3. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
  4. Πλάθουμε το μείγμα σε μικρούς κεφτέδες.
  5. Περνάμε τους κεφτέδες από λίγο αλεύρι.
  6. Σε καυτό λάδι, τηγανίζουμε τους κεφτέδες μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα και να γίνουν τραγανοί. 
  7. Τους τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το περιττό λάδι.

Σερβίρουμε τους κολοκυθοκεφτέδες ζεστούς με δροσερό τζατζίκι στο πλάι και απολαμβάνουμε με παγωμένη μπύρα.


Δημιουργός συνταγής: Vaso Gravani 
 
 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget