
ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ
Υλικά
- 4 - 5 κολοκυθάκια, τριμμένα και στριμμένα με αλάτι
- οι ανθοί των κολοκυθιών
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη
- 1 αυγό
- 100 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
- 1/2 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
- 1/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές της σούπας δυόσμο, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση:
- Τρίβουμε τα κολοκυθάκια και τα στύβουμε καλά με αλάτι για να φύγει η περίσσεια υγρασία.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τα τριμμένα κολοκυθάκια, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τους ανθούς των κολοκυθιών, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, αυγό, θρυμματισμένη φέτα, τριμμένη φρυγανιά, αλεύρι, ψιλοκομμένο μαϊντανό και δυόσμο.
- Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
- Πλάθουμε το μείγμα σε μικρούς κεφτέδες.
- Περνάμε τους κεφτέδες από λίγο αλεύρι.
- Σε καυτό λάδι, τηγανίζουμε τους κεφτέδες μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα και να γίνουν τραγανοί.
- Τους τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το περιττό λάδι.
Σερβίρουμε τους κολοκυθοκεφτέδες ζεστούς με δροσερό τζατζίκι στο πλάι και απολαμβάνουμε με παγωμένη μπύρα.
Δημιουργός συνταγής: Vaso Gravani