Κολοκυθοκεφτέδες

ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ  Αγαπημένος καλοκαιρινός μεζές που συνδυάζει την φρεσκάδα του κολοκυθιού με τα αρώματα των μυρωδικών.

ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ


Αγαπημένος καλοκαιρινός μεζές που συνδυάζει την φρεσκάδα του κολοκυθιού με τα αρώματα των μυρωδικών.
Δοκιμάστε τους και απολαύστε τη νοστιμιά τους!


Υλικά:

  • 4 μέτρια κολοκύθια, τριμμένα και καλά στυμμένα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 αυγό
  • 100 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  • 1/2 φλιτζάνι αλεύρι (ή όσο χρειαστεί για να γίνει παχύρευστος χυλός)


Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το τριμμένο και καλά στιμμένο κολοκύθι με το αλάτι και το πιπέρι.
  2. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τον άνηθο, τον δυόσμο, το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Ανακατεύουμε καλά.
  3. Ρίχνουμε το αυγό και τη θρυμματισμένη φέτα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  4. Προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να δημιουργηθεί ένας παχύρευστος χυλός.
  5. Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε αρκετό ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. 
  6. Βρέχουμε ένα κουτάλι και παίρνουμε μια ποσότητα από το μείγμα.
  7. Ρίχνουμε το μείγμα στο τηγάνι με το κουτάλι κάθετα για να σχηματιστούν φουσκωτοί κολοκυθοκεφτέδες. 
  8. Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
  9. Τοποθετούμε τους κολοκυθοκεφτέδες σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσουν το περιττό λάδι.
  10. Σερβίρουμε ζεστούς τους κολοκυθοκεφτέδες με γιαούρτι ή τζατζίκι για έξτρα γεύση.


ΠΗΓΗ: Χρυσούλα Καλλωνη

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget