ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ
Αγαπημένος καλοκαιρινός μεζές που συνδυάζει την φρεσκάδα του κολοκυθιού με τα αρώματα των μυρωδικών.
Δοκιμάστε τους και απολαύστε τη νοστιμιά τους!
Υλικά:
- 4 μέτρια κολοκύθια, τριμμένα και καλά στυμμένα
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1/2 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
- 1/2 ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 1 αυγό
- 100 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
- 1/2 φλιτζάνι αλεύρι (ή όσο χρειαστεί για να γίνει παχύρευστος χυλός)
Εκτέλεση:
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το τριμμένο και καλά στιμμένο κολοκύθι με το αλάτι και το πιπέρι.
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τον άνηθο, τον δυόσμο, το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Ανακατεύουμε καλά.
- Ρίχνουμε το αυγό και τη θρυμματισμένη φέτα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να δημιουργηθεί ένας παχύρευστος χυλός.
- Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε αρκετό ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Βρέχουμε ένα κουτάλι και παίρνουμε μια ποσότητα από το μείγμα.
- Ρίχνουμε το μείγμα στο τηγάνι με το κουτάλι κάθετα για να σχηματιστούν φουσκωτοί κολοκυθοκεφτέδες.
- Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
- Τοποθετούμε τους κολοκυθοκεφτέδες σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσουν το περιττό λάδι.
- Σερβίρουμε ζεστούς τους κολοκυθοκεφτέδες με γιαούρτι ή τζατζίκι για έξτρα γεύση.
ΠΗΓΗ: Χρυσούλα Καλλωνη
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!