Κολοκυθόπιτα αλμυρή

ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΑΛΜΥΡΗ

ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΑΛΜΥΡΗ


Υλικά:

Για τη γέμιση:
  • 3 μέτρια κολοκύθια
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • Μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 500 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  • 4 αυγά, χτυπημένα
  • Πιπέρι, κατά βούληση

Για τον χυλό:
  • 1 κούπα αλεύρι
  • 1/4 κούπας λάδι
  • 1 κούπα νερό

Για το φύλλο:
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας


Εκτέλεση:

  1. Τρίβουμε τα κολοκύθια στον χοντρό τρίφτη και τα αφήνουμε να στραγγίσουν σε σουρωτήρι για αρκετές ώρες.
  2. Τα στύβουμε καλά με τα χέρια και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
  3. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τον μαϊντανό, τη θρυμματισμένη φέτα, τα χτυπημένα αυγά και το πιπέρι.
  4. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά ώστε να ομογενοποιηθούν.
  5. Αν δεν έχουμε χρόνο να στραγγίξουν τα κολοκύθια, μπορούμε να προσθέσουμε μισή κούπα πλιγούρι για να απορροφήσει τα υγρά.
  6. Για να γίνει το φύλλο κρούστας σαν χωριάτικο το αλείφουμε με χυλό
  7. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, το λάδι και το νερό μέχρι να έχουμε έναν χυλό ούτε πολύ αραιό, ούτε πολύ πηχτό.
  8. Αλείφουμε ένα ταψί με λίγο λάδι και απλώνουμε το πρώτο φύλλο κρούστας.
  9. Αλείφουμε το φύλλο με λίγο από τον χυλό και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία για τα μισά φύλλα.
  10. ΔΕΝ βάζουμε χυλό στο φύλλο που ακουμπάει τη γέμιση!
  11. Απλώνουμε τη γέμιση ομοιόμορφα πάνω από τα φύλλα.
  12. Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, αλείφοντας κάθε φύλλο με χυλό.
  13. Τελειώνουμε με ένα φύλλο χωρίς χυλό στην κορυφή.
  14. Ψήνουμε την πίτα στον αέρα στους 180°C για περίπου μία ώρα, μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανή.
  15. Αφήνουμε την πίτα να κρυώσει ελαφρώς πριν την κόψουμε.


Δημιουργός συνταγής: Evi Bit

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget