
ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΑΛΜΥΡΗ
Υλικά:
Για τη γέμιση:- 3 μέτρια κολοκύθια
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- Μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- 500 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
- 4 αυγά, χτυπημένα
- Πιπέρι, κατά βούληση
Για τον χυλό:
- 1 κούπα αλεύρι
- 1/4 κούπας λάδι
- 1 κούπα νερό
Για το φύλλο:
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας
Εκτέλεση:
- Τρίβουμε τα κολοκύθια στον χοντρό τρίφτη και τα αφήνουμε να στραγγίσουν σε σουρωτήρι για αρκετές ώρες.
- Τα στύβουμε καλά με τα χέρια και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
- Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τον μαϊντανό, τη θρυμματισμένη φέτα, τα χτυπημένα αυγά και το πιπέρι.
- Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά ώστε να ομογενοποιηθούν.
- Αν δεν έχουμε χρόνο να στραγγίξουν τα κολοκύθια, μπορούμε να προσθέσουμε μισή κούπα πλιγούρι για να απορροφήσει τα υγρά.
- Για να γίνει το φύλλο κρούστας σαν χωριάτικο το αλείφουμε με χυλό
- Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, το λάδι και το νερό μέχρι να έχουμε έναν χυλό ούτε πολύ αραιό, ούτε πολύ πηχτό.
- Αλείφουμε ένα ταψί με λίγο λάδι και απλώνουμε το πρώτο φύλλο κρούστας.
- Αλείφουμε το φύλλο με λίγο από τον χυλό και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία για τα μισά φύλλα.
- ΔΕΝ βάζουμε χυλό στο φύλλο που ακουμπάει τη γέμιση!
- Απλώνουμε τη γέμιση ομοιόμορφα πάνω από τα φύλλα.
- Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, αλείφοντας κάθε φύλλο με χυλό.
- Τελειώνουμε με ένα φύλλο χωρίς χυλό στην κορυφή.
- Ψήνουμε την πίτα στον αέρα στους 180°C για περίπου μία ώρα, μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανή.
- Αφήνουμε την πίτα να κρυώσει ελαφρώς πριν την κόψουμε.