ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΛΟ
Υλικά:
- 4 κολοκυθάκια
- 250 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
- 2 αυγά
- 1 ποτήρι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 μεγάλο κομμάτι τυρί φέτα (200 γρ.)
- 1/3 ποτηριού καλαμποκέλαιο
- 1 μικρό κρεμμύδι
- 1/2 κόκκινη πιπεριά
- αλάτι
- πιπέρι
- άνηθο (φρέσκο ή ξερό)
- δυόσμο (φρέσκο ή ξερό)
- λίγη φρυγανιά τριμμένη
Εκτέλεση
- Τρίβουμε τα κολοκυθάκια και τα αφήνουμε με λίγο αλάτι σε μία σουπιέρα για μισή ώρα. Στη συνέχεια, τα στύβουμε καλά για να φύγουν τα υγρά τους.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε τα αυγά με το γιαούρτι και το καλαμποκέλαιο μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Σε ένα άλλο μπολ, βάζουμε τα κολοκυθάκια, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, την κόκκινη πιπεριά, την τριμμένη φέτα, το αλεύρι, τον άνηθο, τον δυόσμο, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε το μείγμα των αυγών στο μπολ με τα κολοκυθάκια και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
- Ρίχνουμε λίγη τριμμένη φρυγανιά στον πάτο ενός ταψιού.
- Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και πασπαλίζουμε από πάνω λίγη ακόμη φρυγανιά και, αν θέλουμε, λίγο σουσάμι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί καλά η πίτα, περίπου 45-50 λεπτά.
ΠΗΓΗ: Αγγελική Σκόνη
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!