Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο

Αφράτη Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο

ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΛΟ


Νόστιμη, αφράτη και αρωματική πίτα!!


Υλικά:

  • 4 κολοκυθάκια
  • 250 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 2 αυγά
  • 1 ποτήρι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 μεγάλο κομμάτι τυρί φέτα (200 γρ.)
  • 1/3 ποτηριού καλαμποκέλαιο
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • 1/2 κόκκινη πιπεριά
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • άνηθο (φρέσκο ή ξερό)
  • δυόσμο (φρέσκο ή ξερό)
  • λίγη φρυγανιά τριμμένη


Εκτέλεση

  1. Τρίβουμε τα κολοκυθάκια και τα αφήνουμε με λίγο αλάτι σε μία σουπιέρα για μισή ώρα. Στη συνέχεια, τα στύβουμε καλά για να φύγουν τα υγρά τους. 
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε τα αυγά με το γιαούρτι και το καλαμποκέλαιο μέχρι να ομογενοποιηθούν. 
  3. Σε ένα άλλο μπολ, βάζουμε τα κολοκυθάκια, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, την κόκκινη πιπεριά, την τριμμένη φέτα, το αλεύρι, τον άνηθο, τον δυόσμο, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά. 
  4. Προσθέτουμε το μείγμα των αυγών στο μπολ με τα κολοκυθάκια και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. 
  5. Ρίχνουμε λίγη τριμμένη φρυγανιά στον πάτο ενός ταψιού. 
  6. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και πασπαλίζουμε από πάνω λίγη ακόμη φρυγανιά και, αν θέλουμε, λίγο σουσάμι. 
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί καλά η πίτα, περίπου 45-50 λεπτά. 


ΠΗΓΗ: Αγγελική Σκόνη

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget