Κομπόστα Βερίκοκο

ΚΟΜΠΟΣΤΑ ΒΕΡΙΚΟΚΟ

ΚΟΜΠΟΣΤΑ ΒΕΡΙΚΟΚΟ


Η κομπόστα βερίκοκο είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να αξιοποιήσουμε τα φρούτα μας και να απολαμβάνουμε τη γεύση τους όλο το χρόνο. Φτιαγμένη με φρέσκα βερίκοκα, ζάχαρη και βανίλια, είναι ιδανική για να συνοδεύσει γιαούρτι, παγωτό ή ακόμα και μόνη της ως γλυκό σνακ.


Υλικά:

  • Φρέσκα βερίκοκα 
  • Ζάχαρη (3 κουταλιές της σούπας ανά βάζο) 
  • Υγρή βανίλια (2 σταγόνες ανά βάζο) 
  • Βραστό νερό 


Εκτέλεση:

  1. Πλένουμε καλά τα βερίκοκα, τα ανοίγουμε στη μέση και αφαιρούμε τα κουκούτσια. 
  2. Γεμίζουμε τα βάζα με τα βερίκοκα, προσθέτοντας τρεις κουταλιές της σούπας ζάχαρη και δύο σταγόνες υγρής βανίλιας σε κάθε βάζο. 
  3. Γεμίζουμε τα βάζα με βραστό νερό, αφήνοντας λίγο κενό στην κορυφή, και τα κλείνουμε καλά. 
  4. Τοποθετούμε μία πετσέτα κουζίνας στον πάτο μιας κατσαρόλας και βάζουμε τα βάζα επάνω της. 
  5. Βράζουμε τα βάζα για 15 λεπτά. 
  6. Βγάζουμε τα βάζα από την κατσαρόλα και τα γυρίζουμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν. 
  7. Όταν κρυώσουν, τα φυλάμε στο ντουλάπι. 
  8. Όταν ανοίξουμε κάποιο βάζο, το υπόλοιπο κομπόστας το φυλάμε στο ψυγείο.



Δημιουργός συνταγής: Βουλα Πολυζου

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget