Κοπανάκια Κοτόπουλου με Λαχανικά

Απολαύστε ένα πεντανόστιμο πιάτο με κοπανάκια κοτόπουλου μαγειρεμένα με διάφορα λαχανικά σε αρωματική σάλτσα τομάτας.

ΚΟΠΑΝΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ


Απολαύστε ένα πεντανόστιμο πιάτο με κοπανάκια κοτόπουλου μαγειρεμένα με διάφορα λαχανικά σε αρωματική σάλτσα τομάτας.


Υλικά:

  • 6 κοπανάκια κοτόπουλου 
  • 2 μελιτζάνες φλάσκες, κομμένες σε μέτρια κομμάτια 
  • 1 μεγάλη πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε μέτρια κομμάτια 
  • 2 μεγάλα καρότα, κομμένα σε χοντρές ροδέλες 
  • 12 μικρές πατατούλες 
  • Αλάτι 
  • Πιπέρι 
  • 1 κύβος κότας 
  • Λάδι 
  • 1 μεγάλη συσκευασία τομάτες στον τρίφτη 
  • Νερό (ίσο με την ποσότητα της συσκευασίας της τομάτας) 
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε καρέ 
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 


Εκτέλεση:

  1. Σε ένα βαθύ τηγάνι, ζεσταίνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε καλά τα κοπανάκια κοτόπουλου μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. 
  2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε για λίγα λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να βγάλουν τα αρώματά τους. 
  3. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, τον κύβο κότας, την τομάτα και το νερό. 
  4. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το μείγμα να έρθει σε βρασμό. 
  5. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε τα κοπανάκια μέχρι να μαλακώσουν και να τρυπιούνται εύκολα με το πιρούνι. 
  6. Προσθέτουμε τις μελιτζάνες, την πιπεριά, τα καρότα και τις πατατούλες. 
  7. Ανακατεύουμε καλά για να ενωθούν τα υλικά και συνεχίζουμε να σιγοβράζουμε μέχρι τα λαχανικά να μαγειρευτούν και να δέσει η σάλτσα. 
  8. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό για να μην κολλήσει το φαγητό. 
  9. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι όλα τα υλικά να είναι έτοιμα και η σάλτσα να έχει πήξει όμορφα. 

Απολαμβάνουμε τα κοπανάκια με λαχανικά ζεστά, συνοδευόμενα από φρέσκο ψωμί ή ρύζι.


Δημιουργός συνταγής: Sofia Siatra

Ακολουθήστε μας στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget