ΚΟΠΑΝΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
Απολαύστε ένα πεντανόστιμο πιάτο με κοπανάκια κοτόπουλου μαγειρεμένα με διάφορα λαχανικά σε αρωματική σάλτσα τομάτας.
Υλικά:
- 6 κοπανάκια κοτόπουλου
- 2 μελιτζάνες φλάσκες, κομμένες σε μέτρια κομμάτια
- 1 μεγάλη πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε μέτρια κομμάτια
- 2 μεγάλα καρότα, κομμένα σε χοντρές ροδέλες
- 12 μικρές πατατούλες
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 1 κύβος κότας
- Λάδι
- 1 μεγάλη συσκευασία τομάτες στον τρίφτη
- Νερό (ίσο με την ποσότητα της συσκευασίας της τομάτας)
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε καρέ
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
Εκτέλεση:
- Σε ένα βαθύ τηγάνι, ζεσταίνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε καλά τα κοπανάκια κοτόπουλου μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε για λίγα λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να βγάλουν τα αρώματά τους.
- Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, τον κύβο κότας, την τομάτα και το νερό.
- Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το μείγμα να έρθει σε βρασμό.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε τα κοπανάκια μέχρι να μαλακώσουν και να τρυπιούνται εύκολα με το πιρούνι.
- Προσθέτουμε τις μελιτζάνες, την πιπεριά, τα καρότα και τις πατατούλες.
- Ανακατεύουμε καλά για να ενωθούν τα υλικά και συνεχίζουμε να σιγοβράζουμε μέχρι τα λαχανικά να μαγειρευτούν και να δέσει η σάλτσα.
- Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό για να μην κολλήσει το φαγητό.
- Συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι όλα τα υλικά να είναι έτοιμα και η σάλτσα να έχει πήξει όμορφα.
Απολαμβάνουμε τα κοπανάκια με λαχανικά ζεστά, συνοδευόμενα από φρέσκο ψωμί ή ρύζι.
Δημιουργός συνταγής: Sofia Siatra
Ακολουθήστε μας στο Google News!