Κορνεδάκια με βελούδινη Κρέμα Πατισερί

ΚΟΡΝΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΒΕΛΟΥΔΙΝΗ ΚΡΕΜΑ ΠΑΤΙΣΕΡΙ

ΚΟΡΝΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΒΕΛΟΥΔΙΝΗ ΚΡΕΜΑ ΠΑΤΙΣΕΡΙ


Λαχταριστά κορνεδάκια γεμισμένα με βελούδινη κρέμα πατισερί, γαρνιρισμένα με τριμμένο αμύγδαλο και κερασάκια μαρασκίνο.


Υλικά:

Για το φύλλο
  • 1 σφολιάτα 
  • Λίγο βούτυρο για επάλειψη στους κώνους 
  • 1 κρόκο αυγού χτυπημένο με λίγη ζάχαρη και νερό, για επάλειψη

Για το σιρόπι: 
  • 1,5 κούπα νερό 
  • 2 κούπες ζάχαρη 
  • Φλούδα λεμονιού 
  • Χυμός από μισό λεμόνι 

Για την κρέμα πατισερί:
  • 4-5 κουταλιές κοφτές κορν φλάουρ 
  • 2,5 μέτριες κούπες γάλα 
  • 1 κούπα ζάχαρη 
  • 2 αυγά 
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο 
  • 1 βανίλια 

Για τη σαντιγί 
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος 
  • 2 κουταλιές της σούπας άχνη ζάχαρη 

Για το στόλισμα
  • Τριμμένο αμύγδαλο 
  • Κερασάκια μαρασκίνο 


Εκτέλεση:

Για το φύλλο
  1. Κόβουμε τη σφολιάτα σε λωρίδες 2 εκατοστών. 
  2. Τυλίγουμε τις λωρίδες γύρω από βουτυρωμένους κώνους, προσέχοντας να μην αφήνουμε κενά. 
  3. Αλείφουμε τα κορνεδάκια με τον κρόκο χτυπημένο με λίγη ζάχαρη και νερό.
  4. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα. 
  5. Αφήνουμε να κρυώσουν. 

Για το σιρόπι:
  1. Σε μια κατσαρόλα, βράζουμε το νερό, τη ζάχαρη, τη φλούδα λεμονιού και το χυμό λεμονιού. 
  2. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει μέχρι να γίνει χλιαρό. 
  3. Βουτάμε τα κρύα κορνεδάκια μέσα στο σιρόπι για λίγο, ώστε να απορροφήσουν λίγη γεύση χωρίς να νοτίσουν πολύ. 

Για την κρέμα πατισερί:
  1. Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη, τα αυγά, το κορν φλάουρ και τη βανίλια. 
  2. Ανακατεύουμε συνεχώς σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα. 
  3. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά. 
  4. Καλύπτουμε την κρέμα με διαφανή μεμβράνη και την αφήνουμε να κρυώσει τελείως. 

Για τη σαντιγί 
  1. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη ζάχαρη μέχρι να γίνει σαντιγί. 

Συναρμολόγηση: 
  1. Όταν η κρέμα πατισερί έχει κρυώσει, την ανακατεύουμε με τη σαντιγί και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει. 
  2. Γεμίζουμε τα κορνεδάκια με την κρέμα. 
  3. Γαρνίρουμε με τριμμένο αμύγδαλο και κερασάκια μαρασκίνο.

ΚΟΡΝΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΒΕΛΟΥΔΙΝΗ ΚΡΕΜΑ ΠΑΤΙΣΕΡΙ ΚΟΡΝΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΒΕΛΟΥΔΙΝΗ ΚΡΕΜΑ ΠΑΤΙΣΕΡΙ ΚΟΡΝΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΒΕΛΟΥΔΙΝΗ ΚΡΕΜΑ ΠΑΤΙΣΕΡΙ


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget