ΚΟΡΝΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΒΕΛΟΥΔΙΝΗ ΚΡΕΜΑ ΠΑΤΙΣΕΡΙ
Λαχταριστά κορνεδάκια γεμισμένα με βελούδινη κρέμα πατισερί, γαρνιρισμένα με τριμμένο αμύγδαλο και κερασάκια μαρασκίνο.
Υλικά:
Για το φύλλο
- 1 σφολιάτα
- Λίγο βούτυρο για επάλειψη στους κώνους
- 1 κρόκο αυγού χτυπημένο με λίγη ζάχαρη και νερό, για επάλειψη
- 1,5 κούπα νερό
- 2 κούπες ζάχαρη
- Φλούδα λεμονιού
- Χυμός από μισό λεμόνι
Για την κρέμα πατισερί:
- 4-5 κουταλιές κοφτές κορν φλάουρ
- 2,5 μέτριες κούπες γάλα
- 1 κούπα ζάχαρη
- 2 αυγά
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 1 βανίλια
- 250 γρ. κρέμα γάλακτος
- 2 κουταλιές της σούπας άχνη ζάχαρη
Για το στόλισμα
- Τριμμένο αμύγδαλο
- Κερασάκια μαρασκίνο
Εκτέλεση:
Για το φύλλο
- Κόβουμε τη σφολιάτα σε λωρίδες 2 εκατοστών.
- Τυλίγουμε τις λωρίδες γύρω από βουτυρωμένους κώνους, προσέχοντας να μην αφήνουμε κενά.
- Αλείφουμε τα κορνεδάκια με τον κρόκο χτυπημένο με λίγη ζάχαρη και νερό.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα.
- Αφήνουμε να κρυώσουν.
- Σε μια κατσαρόλα, βράζουμε το νερό, τη ζάχαρη, τη φλούδα λεμονιού και το χυμό λεμονιού.
- Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει μέχρι να γίνει χλιαρό.
- Βουτάμε τα κρύα κορνεδάκια μέσα στο σιρόπι για λίγο, ώστε να απορροφήσουν λίγη γεύση χωρίς να νοτίσουν πολύ.
Για την κρέμα πατισερί:
- Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη, τα αυγά, το κορν φλάουρ και τη βανίλια.
- Ανακατεύουμε συνεχώς σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα.
- Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.
- Καλύπτουμε την κρέμα με διαφανή μεμβράνη και την αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
Για τη σαντιγί
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη ζάχαρη μέχρι να γίνει σαντιγί.
- Όταν η κρέμα πατισερί έχει κρυώσει, την ανακατεύουμε με τη σαντιγί και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει.
- Γεμίζουμε τα κορνεδάκια με την κρέμα.
- Γαρνίρουμε με τριμμένο αμύγδαλο και κερασάκια μαρασκίνο.
ΠΗΓΗ: Haroula Stelios Nod
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!