ΚΟΤΟΜΠΟΥΚΙΕΣ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΤΗΓΑΝΗΤΕΣ
Υλικά
- 3 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
- αλάτι
- πιπέρι
- πάπρικα
- ρίγανη
- λίγο ξύδι μπαλσάμικο
Για τον χυλό:
- αλεύρι
- 1 αυγό
- 1/2 βαζάκι σόδα
- 1/2 βαζάκι μπύρα
- λίγη πάπρικα
- πολύ λίγο αλάτι
- φρυγανιά τριμμένη για το πανάρισμα
- ελαφρύ λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Κόβουμε τα φιλέτα σε κομμάτια και τα μαρινάρουμε με αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, ρίγανη και λίγο ξύδι μπαλσάμικο.
- Ετοιμάζουμε τον χυλό ανακατεύοντας το αλεύρι, το αυγό, τη σόδα, την μπύρα, την πάπρικα και το αλάτι.
- Βάζουμε τα κομμάτια κοτόπουλου μέσα στον χυλό και μετά παίρνουμε ένα - ένα κομμάτι με το πιρούνι και τα περνάμε από τη φρυγανιά.
- Τηγανίζουμε τις κοτομπουκιές σε ελαφρύ λάδι σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν.
- Σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές πασπαλισμένες με φρέσκια ρίγανη.
Δημιουργός συνταγής: Soula Manik
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!