ΚΟΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ
Αυτή η κοτόπιτα με πιπεριές είναι μια πλούσια και γευστική πίτα, ιδανική για κάθε περίσταση.
Η συνδυασμένη γεύση του κοτόπουλου με τα αρωματικά λαχανικά και τα τυριά δημιουργεί ένα μοναδικό αποτέλεσμα που θα ικανοποιήσει τους πάντες.
Υλικά
Για τη ζύμη:
Για τη γέμιση:
- 600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 300 γρ. χλιαρό νερό
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. ξίδι
Για τη γέμιση:
- 2 στήθη κοτόπουλου, βρασμένα και ξεψαχνισμένα
- 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε κυβάκια
- 1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε κυβάκια
- 2 ξερά κρεμμύδια, τριμμένα
- 1 φλιτζάνι τριμμένη γραβιέρα
- 1 φλιτζάνι τυρί φέτα
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση:
- Ξεψαχνίζουμε το κοτόπουλο και το βάζουμε σε βαθύ μπολ.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές, τη γραβιέρα, τη φέτα, την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
- Σε ένα βαθύ σκεύος, βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι, το ελαιόλαδο και το ξίδι.
- Ανοίγουμε μια λακκούβα στη μέση και προσθέτουμε σιγά-σιγά το χλιαρό νερό.
- Ανακατεύουμε με τα χέρια μέχρι να υγρανθεί το αλεύρι.
- Ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι να πετύχουμε ένα εύπλαστο ζυμάρι που να μην κολλάει στα χέρια μας.
- Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο επιπλέον αλεύρι ή νερό.
- Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μισή ώρα.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε 6 ή 8 μπαλάκια και τα σκεπάζουμε με μια πετσέτα.
- Με τη βοήθεια ενός πλάστη, ανοίγουμε το πρώτο φύλλο τόσο ώστε να προεξέχει από το ταψί μας.
- Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με το δεύτερο φύλλο.
- Το τρίτο και το τέταρτο φύλλο τα βάζουμε σουρωτά μέσα στο ταψί.
- Ρίχνουμε τη γέμιση και την απλώνουμε να καλύψει ομοιόμορφα την επιφάνεια του φύλλου.
- Συνεχίζουμε κατά τον ίδιο τρόπο με τα υπόλοιπα φύλλα, τα μισά να προεξέχουν και τα μισά σουρωτά.
- Το τελευταίο φύλλο πρέπει να προεξέχει από το ταψί.
- Τα φύλλα που προεξέχουν τα γυρίζουμε μέσα στο ταψί.
- Λαδώνουμε και χαράζουμε την πίτα.
- Ραντίζουμε με λίγο νεράκι για να γίνει τραγανή.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, με αντιστάσεις πάνω-κάτω για 1 ώρα και 10 λεπτά.
Tips:
- Για να ανοίξουμε τα φύλλα, αλευρώνουμε με μια χούφτα αλεύρι στην αρχή, όχι κατά τη διάρκεια. Έτσι πετυχαίνουμε καλό φύλλο χωρίς να κολλάει.
- Βρέχουμε την πίτα πριν την ψήσουμε για να γίνει τραγανή.
- Όταν βγάλουμε την πίτα από το φούρνο, δεν τη σκεπάζουμε μέχρι να κρυώσει για να παραμείνει τραγανή.
- Λαδώνουμε τα φύλλα με ελαιόλαδο και αν θέλουμε, προσθέτουμε λίγο λιωμένο βούτυρο για υπέροχη γεύση.
ΠΗΓΗ: MPAXARI & KANELA
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!