Κοτόπιτα με Πιπεριές

Κοτόπιτα με Πιπεριές και Τυριά

ΚΟΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ


Αυτή η κοτόπιτα με πιπεριές είναι μια πλούσια και γευστική πίτα, ιδανική για κάθε περίσταση. 
Η συνδυασμένη γεύση του κοτόπουλου με τα αρωματικά λαχανικά και τα τυριά δημιουργεί ένα μοναδικό αποτέλεσμα που θα ικανοποιήσει τους πάντες.


Υλικά 

Για τη ζύμη:
  • 600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
  • 300 γρ. χλιαρό νερό 
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο 
  • 1/2 κ.γ. αλάτι 
  • 1 κ.γ. ξίδι 

Για τη γέμιση:
  • 2 στήθη κοτόπουλου, βρασμένα και ξεψαχνισμένα 
  • 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε κυβάκια 
  • 1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε κυβάκια 
  • 2 ξερά κρεμμύδια, τριμμένα 
  • 1 φλιτζάνι τριμμένη γραβιέρα 
  • 1 φλιτζάνι τυρί φέτα 
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος 
  • Αλάτι 
  • Πιπέρι 


Εκτέλεση:

  1. Ξεψαχνίζουμε το κοτόπουλο και το βάζουμε σε βαθύ μπολ. 
  2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές, τη γραβιέρα, τη φέτα, την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. 
  3. Σε ένα βαθύ σκεύος, βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι, το ελαιόλαδο και το ξίδι. 
  4. Ανοίγουμε μια λακκούβα στη μέση και προσθέτουμε σιγά-σιγά το χλιαρό νερό. 
  5. Ανακατεύουμε με τα χέρια μέχρι να υγρανθεί το αλεύρι. 
  6. Ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι να πετύχουμε ένα εύπλαστο ζυμάρι που να μην κολλάει στα χέρια μας. 
  7. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο επιπλέον αλεύρι ή νερό. 
  8. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μισή ώρα. 
  9. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 6 ή 8 μπαλάκια και τα σκεπάζουμε με μια πετσέτα. 
  10. Με τη βοήθεια ενός πλάστη, ανοίγουμε το πρώτο φύλλο τόσο ώστε να προεξέχει από το ταψί μας. 
  11. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με το δεύτερο φύλλο. 
  12. Το τρίτο και το τέταρτο φύλλο τα βάζουμε σουρωτά μέσα στο ταψί. 
  13. Ρίχνουμε τη γέμιση και την απλώνουμε να καλύψει ομοιόμορφα την επιφάνεια του φύλλου. 
  14. Συνεχίζουμε κατά τον ίδιο τρόπο με τα υπόλοιπα φύλλα, τα μισά να προεξέχουν και τα μισά σουρωτά. 
  15. Το τελευταίο φύλλο πρέπει να προεξέχει από το ταψί. 
  16. Τα φύλλα που προεξέχουν τα γυρίζουμε μέσα στο ταψί. 
  17. Λαδώνουμε και χαράζουμε την πίτα. 
  18. Ραντίζουμε με λίγο νεράκι για να γίνει τραγανή. 
  19. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, με αντιστάσεις πάνω-κάτω για 1 ώρα και 10 λεπτά. 


Tips:

  • Για να ανοίξουμε τα φύλλα, αλευρώνουμε με μια χούφτα αλεύρι στην αρχή, όχι κατά τη διάρκεια. Έτσι πετυχαίνουμε καλό φύλλο χωρίς να κολλάει. 
  • Βρέχουμε την πίτα πριν την ψήσουμε για να γίνει τραγανή. 
  • Όταν βγάλουμε την πίτα από το φούρνο, δεν τη σκεπάζουμε μέχρι να κρυώσει για να παραμείνει τραγανή. 
  • Λαδώνουμε τα φύλλα με ελαιόλαδο και αν θέλουμε, προσθέτουμε λίγο λιωμένο βούτυρο για υπέροχη γεύση.

Κοτόπιτα με Πιπεριές και Τυριά

ΠΗΓΗ: MPAXARI & KANELA

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget