ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ
Ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο τέλειο για ένα οικογενειακό γεύμα.
Θα το λατρέψετε!
Υλικά:
- Ελαιόλαδο
- 1 λευκό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- Κοτόπουλο, κομμένο σε κομμάτια
- Λίγο κόκκινο κρασί
- 1 κουτί σάλτσα ντομάτας
- Νερό (όσο χρειαστεί)
- Μια πρέζα μπαχάρι
- Λίγο γαρίφαλο
- Λίγη κανέλα
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- Φρεσκοτριμμένο μαύρο και ροζ πιπέρι
- Αλάτι
- Κριθαράκι
- 1 κ.σ. βούτυρο
Εκτέλεση:
- Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο λευκό κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.
- Προσθέτουμε το κοτόπουλο και σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα.
- Σβήνουμε με λίγο κόκκινο κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, νερό, μια πρέζα μπαχάρι, λίγο γαρίφαλο, λίγη κανέλα, τη ζάχαρη, το φρεσκοτριμμένο μαύρο και ροζ πιπέρι και το αλάτι.
- Βράζουμε το μείγμα για 15 λεπτά.
- Προσθέτουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε νερό αν χρειαστεί.
- Μαγειρεύουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κριθαράκι, ανακατεύοντας περιστασιακά.
- Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και κλείνουμε με το καπάκι. Αφήνουμε το κριθαράκι να φουσκώσει για 5 λεπτά.
- Φροντίζουμε να έχει επιπλέον ζουμάκι για να μην λασπώσει όταν κρυώσει εντελώς.
- Ρίχνουμε λίγα παγάκια για να κρυώσει το φαγητό και να μην λασπώσει.
- Όσο είναι ζεστό, προσθέτουμε μια κουταλιά βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!