Κοτόπουλο με Κριθαράκι στην κατσαρόλα



ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ


Ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο τέλειο για ένα οικογενειακό γεύμα.
Θα το λατρέψετε! 


Υλικά:

  • Ελαιόλαδο 
  • 1 λευκό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 
  • Κοτόπουλο, κομμένο σε κομμάτια 
  • Λίγο κόκκινο κρασί 
  • 1 κουτί σάλτσα ντομάτας 
  • Νερό (όσο χρειαστεί) 
  • Μια πρέζα μπαχάρι 
  • Λίγο γαρίφαλο 
  • Λίγη κανέλα 
  • 1 κ.γ. ζάχαρη 
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο και ροζ πιπέρι 
  • Αλάτι 
  • Κριθαράκι 
  • 1 κ.σ. βούτυρο 


Εκτέλεση:

  1. Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο λευκό κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. 
  2. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα. 
  3. Σβήνουμε με λίγο κόκκινο κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. 
  4. Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, νερό, μια πρέζα μπαχάρι, λίγο γαρίφαλο, λίγη κανέλα, τη ζάχαρη, το φρεσκοτριμμένο μαύρο και ροζ πιπέρι και το αλάτι. 
  5. Βράζουμε το μείγμα για 15 λεπτά. 
  6. Προσθέτουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε νερό αν χρειαστεί. 
  7. Μαγειρεύουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κριθαράκι, ανακατεύοντας περιστασιακά. 
  8. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και κλείνουμε με το καπάκι. Αφήνουμε το κριθαράκι να φουσκώσει για 5 λεπτά. 
  9. Φροντίζουμε να έχει επιπλέον ζουμάκι για να μην λασπώσει όταν κρυώσει εντελώς.
  10. Ρίχνουμε λίγα παγάκια για να κρυώσει το φαγητό και να μην λασπώσει. 
  11. Όσο είναι ζεστό, προσθέτουμε μια κουταλιά βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.



Δημιουργός συνταγής: Δέσποινα Μπο

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget