ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ
Υλικά
- 1 κοτόπουλο (κομμένο σε 8 τεμάχια)
- Πατάτες
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ρίγανη
- Μπούκοβο
- 1 φύλλο δάφνης
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι (σε μικρά κομμάτια)
- 1 πιπεριά Φλωρίνης
- Λάδι
- Μουστάρδα
- 1 ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί
- Χυμός από 1 λεμόνι
Εκτέλεση
- Κάνουμε μικρά ανοίγματα στο κοτόπουλο με το μαχαίρι και βάζουμε μικρά κομματάκια σκόρδο στα ανοίγματα.
- Σε ένα γυάλινο βαζάκι, ρίχνουμε το λάδι, τη μουστάρδα, το λευκό κρασί, το χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, μπούκοβο, το φρέσκο κρεμμυδάκι και την πιπεριά Φλωρίνης και κουνάμε καλά το βαζάκι για να ανακατευτούν τα υλικά.
- Σε ένα μεγάλο ταψί, βάζουμε το κοτόπουλο και το φύλλο δάφνης και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα από το βαζάκι.
- Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το κοτόπουλο να μαριναριστεί για 2 ώρες.
- Προσθέτουμε τις πατάτες στο ταψί, ρίχνουμε λίγο αλάτι και ρίγανη επιπλέον στις πατάτες.
- Σκεπάζουμε το ταψί με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για περίπου 1 & 1/2 ώρα.
- Στη μία ώρα, ξεσκεπάζουμε το ταψί και αφήνουμε να ψηθεί άλλη μισή ώρα για να πάρουν χρώμα το κοτόπουλο και οι πατάτες.
ΠΗΓΗ: Ανδριάνα Μεϊντανά
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!