Κουλουράκια Γάλακτος

Αυτά τα κουλουράκια γάλακτος είναι αφράτα και αρωματικά, ιδανικά για να συνοδέψετε τον καφέ ή το τσάι σας. Η παραδοσιακή αυτή συνταγή θα σας ταξιδέψει στις γεύσεις της παιδικής ηλικίας.

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ


Αυτά τα κουλουράκια γάλακτος είναι αφράτα και αρωματικά, ιδανικά για να συνοδέψετε τον καφέ ή το τσάι σας. Η παραδοσιακή αυτή συνταγή θα σας ταξιδέψει στις γεύσεις της παιδικής ηλικίας.


Υλικά

  • 1 κούπα ελαιόλαδο 
  • 2 κούπες ζάχαρη 
  • 1 κούπα γάλα 
  • 2 αυγά 
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι 
  • 3 βανίλιες 
  • 1 φακελάκι αμμωνία 
  • Λίγο αλάτι 
  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
  • Σουσάμι για το περιτύλιγμα 


Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να γίνουν αφράτα. 
  2. Προσθέτουμε το γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα. 
  3. Σε ένα μικρό μπολ, χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε στο μείγμα μαζί με το ξύσμα λεμονιού και τις βανίλιες. Ανακατεύουμε καλά. 
  4. Σε ένα φλιτζάνι, διαλύουμε την αμμωνία σε λίγο γάλα και την προσθέτουμε στο μείγμα. 
  5. Προσθέτουμε λίγο αλάτι και σταδιακά το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη. 
  6. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. 
  7. Πλάθουμε τη ζύμη σε μικρά κουλουράκια και τα περνάμε από το σουσάμι. 
  8. Τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα ψήνουμε για περίπου 15-20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.

ΠΗΓΗ: Eleni Barla Morou

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget