Κουλουράκια καρότου και παρμεζάνας

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΚΑΡΟΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑΣ

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΚΑΡΟΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑΣ


Υλικά

  • 2-3 μέτρια καρότα τριμμένα
  • 3/4 της κούπας καλαμποκέλαιο
  • 3/4 της κούπας κρασί λευκό
  • 500 γρ. αλεύρι φαρίνα
  • 3/4 της κούπας παρμεζάνα ή κεφαλογραβιέρα τριμμένη (αν το θέλετε)
  • 1 πρέζα αλάτι


Εκτέλεση

  1. Τρίβουμε τα καρότα και το τυρί.
  2. Βάζουμε σε μια λεκάνη όλα τα υλικά μαζί και τα δουλεύουμε για λίγα λεπτά.
  3. Αφήνουμε για λίγο την ζύμη μας να ξεκουραστεί.
  4. Πλάθουμε λεπτά κουλουράκια και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170' για 20-25'.
  5. Αν τα θέλουμε πιό τραγανά, τα βγάζουμε, τα αφήνουμε για 5-10' έξω και μετά τα ξαναβάζουμε στον φούρνο και τα στεγνώνουμε για 5' στον αέρα.

Παρατηρήσεις

  • Μπορούμε να τα πλάσουμε και κορδόνια λεπτά και για να μην πλάθουμε ενα ενα, ανοίγουμε φύλλο στο πάχος που τα θέλουμε και κόβουμε λωρίδες με το εργαλείο που κόβουμε την πίτσα. Ετσι κερδίζουμε και χρόνο απο το πλάσιμο και χώρο στα ταψιά.

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΚΑΡΟΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑΣ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΚΑΡΟΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑΣ

ΠΗΓΗ: Areti Vardaka

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget