ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΜΕ ΜΑΣΤΙΧΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ
Αυτά τα κουλουράκια με μαστίχα και μέλι είναι μια γευστική απόλαυση, ιδανική για τον πρωινό σας καφέ ή το απογευματινό τσάι. Η μαστίχα τους δίνει μια ιδιαίτερη γεύση που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.
Υλικά
- 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο με γιαούρτι
- 3 κουταλιές της σούπας μέλι, αραιωμένο με λίγο ζεστό νερό
- Χυμός και ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- 1 κουταλάκι του γλυκού μαστίχα σε σκόνη
- 3 αυγά
- 1 κρόκος αυγού με λίγη ζάχαρη για επάλειψη
- 1/2 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- Αλεύρι για όλες τις χρήσεις, όσο πάρει για να έχουμε μια ευπλαστη ζύμη
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
Εκτέλεση
- Βγάζουμε τα υλικά μας και τα αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
- Στο μπολ του μίξερ, χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως στο μείγμα.
- Προσθέτουμε το μέλι, το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού, και τη μαστίχα σε σκόνη, ανακατεύοντας καλά.
- Σιγά-σιγά ρίχνουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, ζυμώνοντας μέχρι να έχουμε μια ευπλαστη ζύμη.
- Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη για περίπου μισή ώρα να ξεκουραστεί.
- Πλάθουμε τη ζύμη σε κουλουράκια στο σχήμα που επιθυμούμε.
- Χτυπάμε τον κρόκο αυγού με λίγη ζάχαρη και αλείφουμε τα κουλουράκια.
- Σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, αραδιάζουμε τα κουλουράκια με απόσταση μεταξύ τους γιατί φουσκώνουν.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 25 λεπτά, ανάλογα με τον φούρνο, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς
ΠΗΓΗ: Νικολέττα Πετροπούλου
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!