Κουλουράκια με Μαστίχα και Μέλι

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΜΕ ΜΑΣΤΙΧΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΜΕ ΜΑΣΤΙΧΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ


Αυτά τα κουλουράκια με μαστίχα και μέλι είναι μια γευστική απόλαυση, ιδανική για τον πρωινό σας καφέ ή το απογευματινό τσάι. Η μαστίχα τους δίνει μια ιδιαίτερη γεύση που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.


Υλικά

  • 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο με γιαούρτι 
  • 3 κουταλιές της σούπας μέλι, αραιωμένο με λίγο ζεστό νερό 
  • Χυμός και ξύσμα από 2 πορτοκάλια 
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαστίχα σε σκόνη 
  • 3 αυγά 
  • 1 κρόκος αυγού με λίγη ζάχαρη για επάλειψη 
  • 1/2 φακελάκι μπέικιν πάουντερ 
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις, όσο πάρει για να έχουμε μια ευπλαστη ζύμη 
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη 


Εκτέλεση

  1. Βγάζουμε τα υλικά μας και τα αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. 
  2. Στο μπολ του μίξερ, χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. 
  3. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως στο μείγμα. 
  4. Προσθέτουμε το μέλι, το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού, και τη μαστίχα σε σκόνη, ανακατεύοντας καλά. 
  5. Σιγά-σιγά ρίχνουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, ζυμώνοντας μέχρι να έχουμε μια ευπλαστη ζύμη. 
  6. Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη για περίπου μισή ώρα να ξεκουραστεί. 
  7. Πλάθουμε τη ζύμη σε κουλουράκια στο σχήμα που επιθυμούμε. 
  8. Χτυπάμε τον κρόκο αυγού με λίγη ζάχαρη και αλείφουμε τα κουλουράκια. 
  9. Σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, αραδιάζουμε τα κουλουράκια με απόσταση μεταξύ τους γιατί φουσκώνουν. 
  10. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 25 λεπτά, ανάλογα με τον φούρνο, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΜΕ ΜΑΣΤΙΧΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΜΕ ΜΑΣΤΙΧΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ

ΠΗΓΗ: Νικολέττα Πετροπούλου

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget