Κουλουράκια Πορτοκαλιού

Κουλουράκια με πορτοκάλι

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ


Υλικά: 

  • 200 γρ. χυμό πορτοκαλιού 
  • 200 γρ. σπορέλαιο 
  • 200 γρ. ζάχαρη 
  • 1 κοφτό κ.γλ. σόδα 
  • 1 πρέζα αλάτι 
  • 2 βανίλιες 
  • Ξύσμα από 2 πορτοκάλια 
  • Περίπου 700 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (ίσως και λίγο παραπάνω) 
  • 1 αυγό (για άλειμμα) 


Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το σπορέλαιο με τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά. 
  2. Προσθέτουμε το μισό χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε. 
  3. Ρίχνουμε στο μείγμα λίγο αλεύρι, τις βανίλιες και το ξύσμα από τα πορτοκάλια. 
  4. Στο υπόλοιπο χυμό πορτοκαλιού, προσθέτουμε τη σόδα και ανακατεύουμε (θα αφρίσει). Προσθέτουμε το μείγμα στο μπολ. 
  5. Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι, ζυμώνοντας συνεχώς, μέχρι να αποκτήσουμε μια μαλακή και ευπλαστη ζύμη. 
  6. Πλάθουμε τη ζύμη σε μικρά κουλουράκια στο επιθυμητό σχήμα. 
  7. Τοποθετούμε τα κουλουράκια σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. 
  8. Αλείφουμε τα κουλουράκια με το αυγό για να πάρουν ωραίο χρώμα κατά το ψήσιμο. 
  9. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. 
  10. Αφήνουμε τα κουλουράκια να κρυώσουν ελαφρώς και τα σερβίρουμε ζεστά με το καφεδάκι μας!!

Φωτο Chrisa Vasilopoulou-Georgopoulou


ΠΗΓΗ: Nasia Kasapi

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget