ΚΟΥΝΕΛΑΚΙ ΡΑΓΟΥ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ
Αυτό το παραδοσιακό φαγητό, πλούσιο σε γεύση και αρώματα, είναι ιδανικό για οικογενειακά τραπέζια. Το κουνελάκι μαγειρεύεται με μπαχαρικά και πατάτες, προσφέροντας ένα πιάτο γεμάτο νοστιμιά.
Υλικά
- 1 κουνέλι, κομμένο σε μερίδες
- 3 μεγάλα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1/2 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
- 400 γρ. ντομάτα κονκασέ (ή φρέσκια ντομάτα)
- 1 ξυλάκι κανέλας
- 1 φύλλο δάφνης
- 3-4 μπαχάρια
- Αλάτι και πιπέρι, κατά προτίμηση
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 5-6 μέτριες πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
- 1 φλιτζάνι νερό (ή όσο χρειαστεί)
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρουμε τα κομμάτια του κουνελιού μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
- Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα.
- Τα μεταφέρουμε σε μια κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε καλά.
- Στη συνέχεια, ρίχνουμε τη ντομάτα κονκασέ, την κανέλα, το φύλλο δάφνης, τα μπαχάρια, το αλάτι, το πιπέρι και νερό ώστε να καλύψει τα υλικά και αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά για περίπου 30 λεπτά, ή μέχρι το κουνέλι να αρχίσει να μαλακώνει.
- Εν τω μεταξύ, σοτάρουμε τις πατάτες σε ελαιόλαδο μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα και τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το κουνελάκι.
- Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου 30 λεπτά ακόμα, ή μέχρι οι πατάτες και το κουνέλι να μαλακώσουν και η σάλτσα να πήξει.
- Σερβίρουμε το κουνελάκι ραγού με πατάτες ζεστό, συνοδευόμενο από μια λαχανοσαλάτα με μπόλικο λεμόνι και φέτα.
Απολαύστε το φαγητό με ένα καρβέλι φρέσκο ψωμί για νόστιμες βούτες στη σάλτσα!
Δημιουργός συνταγής: Ευαγγελία Αθανασακου
Δημιουργός συνταγής: Ευαγγελία Αθανασακου